Lovci požeškog, pakračkog i lipičkog kraja zakupili lovišta površine sto hektara

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević na prigodnoj je svečanosti potpisao ugovore sa predsjednicima lovačkih udruga s područja županije o zakupu ovdašnjih lovišta tijekom slijedećih deset godina, točnije do kraja ožujka 2027. godine. Sve udruge obnovile su zakup lovišta kojima su do sada gospodarili.

-Metodom dobrog gospodara vi čuvate prirodu ovog kraja, zalagao sam se i borio da i nadalje dobijete zakup jer ste dobro gospodarili, a županija će financirati izradu lovno-gospodarskih osnova za ova lovišta, te će uskoro raspisati natječaj za dodjelu potpora čime će se vratiti dio lovozakupnina- istakao je župan Tomašević zahvalivši se lovcima na plodnom radu. Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora zahvalivši se čelništvu županije na razumijevanju.

-Radom i zalaganjem pokazali smo dobru organiziranost našeg lovstva iz čega je proistekao nastavak lovozakupa-istakao je Vujnović.

Odluku o produljenju zakupa donijeli su u prosincu prošle godine vijećnici Skupštine Požeško-slavonske županije, a prethodila joj je suglasnost Ministarstva poljoprivrede nakon provedenog postupka uvida u kaznene i prekršajne evidencije svih lovoovlaštenika. Lovačka društva su obavezna u proračun Požeško-slavonske županije uredno plaćati godišnju lovozakupninu koja ovisi o veličini lovišta i brojnom stanju divljači  predviđenim lovno-gospodarskom osnovom za svako lovište.

 

Sva lovačka društva javila su se na natječaj radi zakupa po jednog lovišta izuzimajući „Psunj“ iz Orljavca“ koje će zakupiti dva lovišta i to „Poljanačke šume“ i „Orljavac“.

Na taj način će požeško LD „Jelen“ i nadalje gospodariti lovištem „Zapadni Papuk II“,  LD „Šljuka“ iz Brestovca lovištem „Brestovac“, biškupački „Papuk“ lovištem imena „Biškupci“, „Lapjak“ iz Velike lovištem koje nosi naziv toga mjesta, požeški „Sokolovac“ lovištem „Požega I“, „Vepar“(Kaptol) lovištem „Kaptol“, požeški „Šijak“ lovištem „Požega II“, vetovački „Vranovac“ lovištem „Vetovo“, LD „Seljak“ iz Jakšića lovištem naziva „Jakšić“, kutjevački „Slavonac“ lovištem „Kutjevo“, „Vražjak“ iz Sesveta lovištem „Sesvete“, „Dilj“ iz Buka lovištem „Buk“, bekteška „Strijela“ lovištem „Bektež“, LD „Vidra“ iz Čaglina lovištem „Čaglin“, „Fazan“ iz Ruševa lovištem „Ruševo“, LD „Kuna“ iz Pake lovištem „Sovski Dol“, „Sokol“ iz Bučja lovištem „Bučje“, pakračka „Košuta“ lovištem  koje nosi ime toga društva, zatim „Fazan“ iz Pakraca lovištem naziva „Fazan“, lipički“Jelen“ lovištem“Trokut“, „Slavuj“ iz Gaja lovištem imena kao i udruga, te pakrački „Psunj“ također lovištem imena tog lovačkog društva.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot