Lovci požeškog i pakračko-lipičkog kraja idu na osposobljavanje za lovnike

Autor: Jelenko Topić

Lovački savez Požeško-slavonske županije upućuje u Vili Garić u Podgariću nedaleko Garešnice, kojoj je vlasnik hrvatski lovački savez, pedesetak lovaca iz udruga svoga kraja na dvodnevna predavanja i ispit, odnosno osposobljavanje lovnika čime se dobiva odgovorna osoba za provedbu lova što je povezano za sigurnošću sudionika u lovu. Navedeno za lovce ovoga kraja se održava 13. i 14. veljače što je predviđeno Zakonom o lovstvu.

Tako kandidati putuju u Podgarić ove srijede, a vraćaju se u petak uvečer nakon završetka osposobljavanja.

-Organiziramo zajednički prijevoz autobusom svih kandidata kojih je prijavljeno pedesetak – kaže nam Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza županije. Nakon provedene nastave uslijedit će završni ispit, te će polaznici dobiti Uvjerenja o osposobljenosti i značku lovnika. Tim činom lovoovlaštenici u požeško-slavonskoj županiji trebali bi imati osposobljenog lovnika za provedbu lova.

Tijekom dvodnevnog osposobljavanja, predavanja će kandidatima održati predstavnici Državnog inspektorata, MUP-a i sveučilišni profesori.
Za lovoovlaštenike koji nisu bili u prilici poslati kandidate na osposobljavanje ovom prilikom osigurat će se još jedan termin. 

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88