Lovci počastili više od tisuću hodočasnika na pješačkom pohodu prema voćinskom svetištu /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

I ove godine na pohodu prema marijanskom svetištu u Voćinu više od tisuću hodočasnika predahnuli su na lokaciji Leštat gdje su im kod lovačkog doma bili domaćini članovi lovačkog društva Jelen iz Požege.

Kako je poznato hodočasnici s područja novogradiške Posavine i Požeštine došli su u petak uvečer u Stražeman, a u subotu ujutro su nastavili pješačiti ka Voćinu.

-Pripremili smo im veće količine peciva, vode, sokova, kave, piva, grožđa i vina kako bi se okrijepili tijekom ovog napornog putovanja – kazao nam je Alen Mikić, predsjednik Jelena koji okuplja 55 članova uz kojega su bili najbliži suradnici potpredsjednik Željko Obradović i tajnik Ante Vitalia.

Hodočasnike su uz lovce dočekali i osobno pozdravili zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha i zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević, a zahvalu lovcima za ovu dobrodošlicu uputio je stražemanski župnik Robert Mokri koji je bio na čelu hodočasničke kolone kroz Papuk.

Da bi sve to organizirali lovcima požeškog Jelena svake godine svesrdnu potporu daju lokalna i regionalna samouprave, brojni sponzori, ali i članovi društva svojim novčanim i materijalnim prilozima.

Sve je provedeno u skladu sa epidemiološkim mjerama pa su tako lovci koji su dijelili hodočasnicima hranu i napitke  koristili rukavice za jednokratnu upotrebu. Ove godine pomogli su im Požeško-slavonska županija, Grad Požega, općine Kaptol, Jakšić, Velika i Brestovac, Lovački savez županije, Zavod za javno zdravstvo, Spinot, Hrvatske šume, Vinogradarsto Baraba, Salak trgovina, L projekt, Elektro Team, Niskogradnja Marijanović, Poljana, Veterinarska stanica, Grbić d.o.o., Kutjevo d.d, Zvečevo, Ožujsko pivo, Prijevoz Čokrlić, Cerik d.o.o. i drugi.

Foto: D.Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek