Lovci počastili gotovo tisuću hodočasnika /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA / LEŠTAT – Duga je tradicija koju njeguje Lovačko društvo “Jelen” koje svake godine ugosti veliki broj hodočasnika koji pješice hrle Nebeskoj Majci Voćinskoj u zagrljaj. I ove su godine vrijedni članovi Lovačke udruge ugostili više od tisuću hodočasnika kojima su ponudili peciva i razne napitke koji su na prelijepom zelenom proplanku “Leštat” oko lovačke kuće predahnuli kako bi barem malo odmorniji krenuli i nastavili svoj hodočasnički hod.

Susreli smo brojna poznata lica koja svake godine susrećemo koji hode ka Voćinskom svetištu iz raznih dijelova Požeške biskupije, Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata

-I ovu smo godinu angažirali 30-ak naših članova na pripremi i prihvatu hodočasnika predvođenih njihovim župnicima i kapelanima, a potporu su nam i ovu godinu za to dali su Požeško-slavonska županija, grad Požega, te brojni obrtnici i tvrtke, općine i gradovi ovoga kraja – rekao je Boris Janić, predsjednik Lovačke udruge „Jelen“.

S hodočasnicima se kratko susreo zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, a u organizaciji prijema hodočasnika sudjelovao je i Zdravko Vujnović predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Stražemanski župnik vlč. Robert Mokri zahvalio se lovcima na dobrodošlici, prihvatu i višegodišnjoj dobroj suradnji.

/Foto: D. Mirković/

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića