Lovci pleterničke Šljuke i batrinske Kune zajedno lovili u oba lovišta, a meso darivali potrebitima /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Dogovor iz srpnja ove godine da imaju zajednički humanitarni lov ostvarili su članovi lovačkih društava Šljuka iz Pleternice i Kuna iz Batrine u susjednoj općini Nova Kapela, koja pripada Brodsko-posavskoj županiji.

Lov na divlje svinje su organizirali u oba lovišta kojima gospodare, a njih dijeli granica. Tako je njih četrdesetak pohodili lovište Požeška gora kojim gospodare Pleterničani, te  Ježevik-Cerje gdje love Batrinčani. Okupili su se u jutarnjim satima uz vatru kod lovačkog doma Pleterničana u Bzenici predvođeni predsjednicima Damirom Arambašićem i Matom Gušićem, a lov su vodili lovnici i imenjaci Željko Tomljenović Jelenko i Željko Kovačić da bi ih sve na početku lova pozdravio Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice.

-Odstrijelili smo četiri nazimeta od čega će biti više od 60 kilograma mesa koje ćemo nakon pregleda ispravnosti darivati potrebitima – kazao je Damir Arambašić. Naime, dogovoreno je s gradom Pleternicom, da se navedeno meso pred predstojeće Božićne blagdana raspodijeli potrebitima preko Caritasa Požeške biskupije.

-Dogodine namjeravamo organizirati dva zajednička humanitarna lova naših članova i to odvojeno u svakom lovištu – kazao je predsjednik LD Kuna Mato Gušić.

Budući je mladi Lovac Leon Vidović iz Batrine, koji je tek drugi put u lovu, prvi put odstrijelio divlju svinju uslijedilo je tradicionalni običaj Lovačkog krštenja. Sudac je bio Mato Gušić, a Leona je branio, ali i izvršio kaznu za odstrel njegov kum Robert Dujić, inače poznati nogometni trener. Tako je Vidović dobio četiri mlake i dvije vruće štapom po turu što je izvršio kum, a oba su morali po presudi popiti i dosta mokrih što se odnosi na ispijanje vina i rakije.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot