Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Lovci pleterničke Šljuke i batrinske Kune zajedno lovili u oba lovišta, a meso darivali potrebitima /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Lovci pleterničke Šljuke i batrinske Kune zajedno lovili u oba lovišta, a meso darivali potrebitima /FOTO/ Požega.eu | Lovci pleterničke Šljuke i batrinske Kune zajedno lovili u oba lovišta, a meso darivali potrebitima /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dogovor iz srpnja ove godine da imaju zajednički humanitarni lov ostvarili su članovi lovačkih društava Šljuka iz Pleternice i Kuna iz Batrine u susjednoj općini Nova Kapela, koja pripada Brodsko-posavskoj županiji.Lov na divlje svinje su organizirali u oba lovišta kojima gospodare, a njih dijeli granica. Tako je njih četrdesetak pohodili lovište Požeška gora kojim gospodare Pleterničani, te  Ježevik-Cerje gdje love Batrinčani. Okupili su se u jutarnjim satima uz vatru kod lovačkog doma Pleterničana u Bzenici predvođeni predsjednicima Damirom Arambašićem i Matom Gušićem, a lov su vodili lovnici i imenjaci Željko Tomljenović Jelenko i Željko Kovačić da bi ih sve na početku lova pozdravio Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice.-Odstrijelili smo četiri nazimeta od čega će biti više od 60 kilograma mesa koje ćemo nakon pregleda ispravnosti darivati potrebitima – kazao je Damir Arambašić. Naime, dogovoreno je s gradom Pleternicom, da se navedeno meso pred predstojeće Božićne blagdana raspodijeli potrebitima preko Caritasa Požeške biskupije.

-Dogodine namjeravamo organizirati dva zajednička humanitarna lova naših članova i to odvojeno u svakom lovištu – kazao je predsjednik LD Kuna Mato Gušić.

Budući je mladi Lovac Leon Vidović iz Batrine, koji je tek drugi put u lovu, prvi put odstrijelio divlju svinju uslijedilo je tradicionalni običaj Lovačkog krštenja. Sudac je bio Mato Gušić, a Leona je branio, ali i izvršio kaznu za odstrel njegov kum Robert Dujić, inače poznati nogometni trener. Tako je Vidović dobio četiri mlake i dvije vruće štapom po turu što je izvršio kum, a oba su morali po presudi popiti i dosta mokrih što se odnosi na ispijanje vina i rakije.

Foto: D. Mirković

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.