Lovci na strelištu odmjerili snage sa policajcima /FOTO/f

Autor: Jelenko Topić

Dugi niz godina Lovački savez Požeško-slavonske županije i Policijska uprava požeško-slavonska  zajednički provode preventivni program  Siguran lov, a cilj mu je podizanje razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i sveukupne sigurnosti u lovištima, povećanje sigurnosti i samozaštitnog ponašanja svih sudionika u lovu, senzibiliziranje lovaca o opasnostima koje prijete u lovištima zagađenim minsko-eksplozivnim sredstvima, te sprječavanje kirivolova i ostalih protupravnih ponašanja u području lovstva.

-Uz dosadašnje dvije komponente koje su provedene, a to su edukacija policijskih  službenika i lovaca, po prvi put je uvedena i treća, a to je njihovo međusobno natjecanje u streljaštvu tj. lovno-streljački kup – istakao je Goran Matijević, policijski službenik za prevenciju. Na poznatom strelištu za lovačke discipline u Bzenici održan je prvi Lovno-streljački kup u kojem je sudjelovalo devet ekipa policijskih službenika i lovaca s područja županije.

Prilikom otvorenje natjecanja sudionike su pozdravili predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor,  zamjenik županice Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, te Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i  Željko Grgić, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske. Voditelj natjecanja Denis Milošević dao je propozicije sudionicima kazavši da svaka ekipa ima tri člana, a gađaju metu srnjaka s udaljenosti od stotinu metara. Nakon natjecanju proglašeni su pobjednici te su im uručeni pehari.

Najbolji pojedinac je Hrvoje Korov sa 54 boga, drugi je Ante Vitalia sa 53, a  trećeplasirani Kutjevčanin  Željko Starčević osvojivši  35 bodova.

Njih trojica čine pobjedničku ekipu u ekipnom plasmanu, a to je Lovački savez Požeško-slavonske županije (prva ekipa) sa 81 bodom, drugo mjesto je pripalo ekipi Policijske postaje Pakrac(60 bodova), dok je treće mjesto osvojila druga ekipa Lovačkog saveza županije(59 bodova).

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot