Lovci mogu dobiti državni novac za kupovinu električnih pastira

Autor: Jelenko Topić

blankZAGREB / POŽEGA – Kao i ranijih godina Ministarstvo poljoprivrede RH raspisalo je natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava – električnih ograda (pastira) za sprječavanje štete od divljači u lovištima.

 Ukupno je planirano da će se za ovu namjenu tijekom 2017. godine dodijeliti 500 tisuća kuna.

Najveći iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinoj prijavi je 10 tisuća kuna za pojedino lovište. To znači da lovoovlaštenici koji imaju u zakupu dva lovišta, kao što je to slučaj sa nekim lovačkim udrugama u Požeško-slavonskoj županiji, mogu podnijeti dvije prijave za sufinanciranje kupovine električnih pastira. Novčana sredstva namijenjena su isključivo za podmirenje troškova kupnje električnih pastira.

 Prihvatljivi prijavitelji su pravne i fizičke osobe (obrtnici) koje imaju valjani ugovor o korištenju prava lova na temelju Zakona o lovstvu – lovoovlaštenici.

 Prijavitelj ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave po lovištu. Električna ograda mora biti postavljena i služiti svrsi za koju je namijenjena najmanje pet godina od dana kupnje.

 Natječaj je otvoren do raspodjele predviđenih sredstava, a najkasnije do 15. studenoga 2017. godine.

/Foto: Arhiva, pozega.eu/

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića