Lovci „Jelena“ na Leštatu prihvatili četiri dana valpovačke izviđače

Autor: Jelenko Topić

KAMENSKI VUČJAK – Proteklih dana na lokalitetu Leštat pod Papukom, gdje se nalazi lovačka kuća sa nadstrešnicama i pratećim objektima požeškog Lovačkog društva „Jelen“, boravilo je tridesetak članova Odreda izviđača „Iovallios“ iz Valpova. Oni su bili u prirodi pod šatorima, cjelodnevne aktivnosti su tu organizirane uključujući spavanje u šatorima, prehranu u prirodi, različite radne aktivnosti, te zabavne sadržaje, a koristili su i objekte lovaca.

-Za Dana državnosti tj.u lipnju ove godine ovuda smo prolazili i tražili lokaciju za ovaj bivak, sasvim slučajno smo vidjeli objekte i terene LD „Jelen“ na Leštatu koji su nam se svidjeli,  tu su u prolazu navratila dva lovca iz tog društva, uspostavili smo kontakt sa čelništvom „Jelena“ i evo četiri dana smo proveli u sklopu redovnih aktivnosti na završetku izviđačke godine gdje su naši poletarci, izviđači, istraživači i drugi primijenili stečena znanja- kazao nam je predsjednik Odreda Darko Tivanovac, koji je izviđač gotovo 40 godina, a ovdje je bio i starješina bivka. Pohvalno se izrazio o čelnicima i lovcima „Jelena“ istakavši da su susretljivi, otvoreni za suradnju, imali su ljudski pristup, pa su čak i počastili valpovačke mališane kojima će boravak u ovom ljetnom bivku u prirodi ostati u dugom sjećanju.

-Oduševljeni smo terenima ovdje, te ljudima iz „Jelena“, ali i onima koji žive u blizini lokacije gdje smo boravili- završio je Tivanovac i najavio tješnju suradnju sa požeškim lovcima. Inače, oni su ranije ovakve aktivnosti provodili na sjevernim predjelima Papuka, a sada su po prvi puta bili na njegovim južnim obroncima. Do sada su imali suradnju sa valpovačkim lovcima i šumarima, a uskoro će uslijediti zajedničke aktivnosti sa LD „Jelen“ što je povrdio prvi čovjek tog društva Boris Janić.

Komentiraj: