Lovci „Jelena“ na Leštatu prihvatili četiri dana valpovačke izviđače

Autor: Jelenko Topić

KAMENSKI VUČJAK – Proteklih dana na lokalitetu Leštat pod Papukom, gdje se nalazi lovačka kuća sa nadstrešnicama i pratećim objektima požeškog Lovačkog društva „Jelen“, boravilo je tridesetak članova Odreda izviđača „Iovallios“ iz Valpova. Oni su bili u prirodi pod šatorima, cjelodnevne aktivnosti su tu organizirane uključujući spavanje u šatorima, prehranu u prirodi, različite radne aktivnosti, te zabavne sadržaje, a koristili su i objekte lovaca.

-Za Dana državnosti tj.u lipnju ove godine ovuda smo prolazili i tražili lokaciju za ovaj bivak, sasvim slučajno smo vidjeli objekte i terene LD „Jelen“ na Leštatu koji su nam se svidjeli,  tu su u prolazu navratila dva lovca iz tog društva, uspostavili smo kontakt sa čelništvom „Jelena“ i evo četiri dana smo proveli u sklopu redovnih aktivnosti na završetku izviđačke godine gdje su naši poletarci, izviđači, istraživači i drugi primijenili stečena znanja- kazao nam je predsjednik Odreda Darko Tivanovac, koji je izviđač gotovo 40 godina, a ovdje je bio i starješina bivka. Pohvalno se izrazio o čelnicima i lovcima „Jelena“ istakavši da su susretljivi, otvoreni za suradnju, imali su ljudski pristup, pa su čak i počastili valpovačke mališane kojima će boravak u ovom ljetnom bivku u prirodi ostati u dugom sjećanju.

-Oduševljeni smo terenima ovdje, te ljudima iz „Jelena“, ali i onima koji žive u blizini lokacije gdje smo boravili- završio je Tivanovac i najavio tješnju suradnju sa požeškim lovcima. Inače, oni su ranije ovakve aktivnosti provodili na sjevernim predjelima Papuka, a sada su po prvi puta bili na njegovim južnim obroncima. Do sada su imali suradnju sa valpovačkim lovcima i šumarima, a uskoro će uslijediti zajedničke aktivnosti sa LD „Jelen“ što je povrdio prvi čovjek tog društva Boris Janić.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot