Lovci Jelena darivali meso ulovljene divljači Pučkoj kuhinji biskupijskog Caritasa

Autor: Jelenko Topić

Lovačko društvo Jelen iz Požege organiziralo je svoj tradicionalni lov na divlje svinje uz sudjelovanje prijatelja i gostiju.

-Upriličili smo taj tradicionalni lov prije svega za sve naše prijatelje koji na razne načine podupiru rad društva, te za donatore koji nam pomognu u organizaciji dočeka hodočasnika Gospi Voćinskoj – ističe tajnik Jelena Ante Vitalia dodajući da su tu bili brojni goste iz Zagreba i Dalmacije pa čak i iz Makedonije, a nazočio i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović sa suradnicima.

Više od 70 lovaca okupilo okupilo se na temperaturi od pet stupnjeva Celzija ispod nule kod  lovačke kuće na Leštatu, a sam lov nakon uvodnih i pozdravnih riječi predsjednika Alena Mikića, te uputa lovnika Budića i Janjića, odvijao se na predjelima državnog lovišta Zapadni Papuk. Lov je bio izuzetno uspješan i odstrijeli su desetak divljih svinja.

Nakon nekoliko sati prigona brdskim dijelom lovišta prekrivenog snijegom debljine iznad 10 centimetara, sudionici su se ponovo okupili kod lovačke kuće, te odali počast divljači.

Kao i prethodnih godina meso divljači ulovljene toga dana društvo je doniralo za potrebe Pučke kuhinje Caritasa Požeške biskupije.

-S ovim vikendom po kalendaru i planu lova završeni su lovovi prigonom, a društvo dalje kroz naredne mjesece nastavlja s uređenjem i održavanjem objekata oko lovačke kuće te s radovima u lovištima kojima gospodarimo – kazao je tajnik LD Jelen Ante Vitalia.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek