Lovci Biškupaca za jubilej primili primili Zlatnu plaketu i Veliki grb Hrvatskog lovačkog saveza, a odlikovano 12 njihovih članova [FOTOGALERIJA]

Autor: Jelenko Topić

Svečanim dijelom u sklopu redovne godišnje skupštine Lovačko društvo Papuk iz Biškupaca proslavilo je 90 godina osnivanja i rada. Tim povodom izaslanik Hrvatskog lovačkog saveza(HLS) i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović uručio je društvu Zlatnu plaketu i Veliki grb HLS-a, a Srebrna plaketa Županijskog saveza dodijeljena je za zasluge u lovstvu predsjedniku Papuka Robertu Sakomanu.

Lovačka odlikovanja prvog reda primili su Vlado Martinaš, Slavko i Alojz Bunjevac, te Marko Barukčić, drugog reda Zdenko Šljerić, Marijan i Ivan Kraljević, Tomislav Đurić, Jozo Barukčić i Stjepan Maruna, te trećeg reda Mato Srebrović i Vladimir Štokić.

-Rezultati vašeg rada su vidljivi, a suradnja je dobra – poručio je čestitajući jubilej Branko Bertelović. Čestitke su uputili Valentin Raguž, izaslanik načelnika  Općine velika, zatim čelnici DVD-a i KUD Šijaci Mihael Ivanović i Alojz Škrabal, veličkih lovaca Marin Đurić, te Thomas Heinz Pandžić, predstavnik sponzora Alles.

-Obnovili smo lovno-tehničke objekte, radili na uređenju fazanerije gdje su nabavljeni fazanski pilići, uređivali okoliš lovačkog doma, sadili tri katastarska jutra kukuruzom radi prihrane divljači, te sudjelovali na svim manifestacijama u ovom kraju –kazao je u izvještaju o radu tijekom godišnje skupštine predsjednik Sakoman. Uz to uređivali su strelište, gdje će dovesti struju, organiziraju natjecanja u streljaštvu, te jačaju kinologiju u sklopu koje imaju u vlasništvu  9 ptičara i 21 goniča. Sudionici skupštine prihvatili su sva izvješća.

Tijekom druženja nastupio je tamburaški sastav Srce bećarsko.

Foto: D. Mirkovic

Više iz kategorije