Lovački savez Požeško-slavonske županije donio planove za iduću godinu, a Goran Šutalo primio odličje za doprinos razvoju lovstva

Autor: Jelenko Topić

Tradicionalno na kraju kalendarske godine održana je redovna godišnja skupština Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije na kojoj su donijeti plan rada i financijski plan za slijedeću godinu.

-Nastavljamo redovnim uobičajenim aktivnostima kao i prethodnih godina, a ključni su uzgoj i zaštita divljači, zatim ekološke aktivnosti, lovno streljaštvo, humanitarni rad, obilježavanje obljetnica lovstva u pojedinim sredinama, te uključivanje lovačkih udruga u sva zbivanja na području njihovih gradova i općina – kazao je o novom programu rada predsjednik tog saveza Branko Bertelović. Najavio je izgradnju objekta uz strelište u Bzenici kroz suradnju sa Gradom Pleternicom,  te potvrdio da se prikuplja građa za objavljivanje monografije o ovdašnjem lovstvu.

Na skupštini je upozoreno na česte anonimne prijave nezadovoljnih pojedinaca u lovačkim društvima što donosi inspekcijske nalaze, financijske kontrole i slično, pa to nepotrebno opterećuje redovne aktivnosti lovaca. Donijeta je odluka da članarina svakog lovca ovom savezu za iduću godinu iznosi 20 eura.

Stav je da lovačke udruge trebaju dosljedno provoditi sve zakonske propise vezano uz lovove što podrazumijeva i pridržavanje lovno-gospodarskih osnova, pa su pozvani čelnici udruga na punu suradnju sa lovnicima u svojim redovima, kao i sa čelništvom Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Predsjednik Branko Bertelović uručio je poznatom poduzetniku Goranu Šutalu, vlasniku tvrtke Color emajl, koja je i zakupnik lovišta Južni Papuk 2, odlikovanje prvog reda Hrvatskog lovačkog saveza za njegov doprinos i potporu razvoju lovstva u ovom kraju.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek