Požega.eu

Lovački dom Radošica iznad Podgorja nalazi se na nadmorskoj visini od 657 metara!

PRIJE 2 GODINE
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Lovački dom Radošica iznad Podgorja nalazi se na nadmorskoj visini od 657 metara! Požega.eu | Lovački dom Radošica iznad Podgorja nalazi se na nadmorskoj visini od 657 metara!

PRIJE 2 GODINE
JELENKO TOPIĆMeđu lovačkim domovima u našim lovištima onaj u državnom lovištu Papuk-Krndija kojim gospodari Lovačka udruga Vranovac iz Vetova zasigurno je možda na najvećoj nadmorskoj visini. Riječ je o objektu Radošica smještenom na istoimenom predjelu Papuka iznad sela Podgorje, a izgradili su ga mještani tog sela, točnije njih petnaestak okupljenih u Lovnu grupu Podgorje u sastavu Vranovca.

Gradeći to reprezentativno zdanje podgorački lovci očito su bili i planinari, a po tim strmim padinama gotovo svakog vikenda su u pohodu na visoku divljač.-Gradnja doma traje od 1980. godine, a tijekom zadnjih nekoliko godina izgradili smo veliku natkrivenu terasu, ugradili novu stolariju i keramičke pločice, te postavili dva solarna panela za električnu energiju snage 3,5 kW što zasada zadovoljava potrebe – kaže nam lovnik Zdenko Maglajić.

Tako sada imaju uvjete za neprekidan rad hladnjaka, tv prijemnika i rasvjete u objektu korisne površine 80 četvornih metara. Tu je dvadesetak dobro opremljenih ležaja za smještaj lovaca, te potrebni prateći sadržaji, a Podgorci su tu uložili mnogo svoga novca, te dali tisuće dobrovoljnih radnih sati. Sada su ponosni na zdanje i zahvalni Požeško-slavonskoj županiji, općini Kaptol i Lovačkom savezu te županije na potpori koju su im dali.

-Najviše smo napravili za mandata prethodnog čelnika lovaca naše županije Zdravka Vujnovića, koji je dao nemjerljivu potporu, a pomogli su nam i mještani našeg sela koji nisu lovci, ali se bave građevinskim i srodnim poslovima – zaključuje Maglajić.

Uz ovaj lovački dom uređen je prostor za obradu divljači, a planiraju izgraditi i opremiti hladnjaču zbog koje namjeravaju postaviti još jedan solarni panel kako bi dobili potrebnu energiju za njeno napajanje.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.