Lovački čelnik Zdravko Vujnović primio nagradu grada

Autor: Jelenko Topić

Zdravko Vujnović i Vedran NeferovićPOŽEGA – Činjenica da je odlukom Gradskog vijeća Požege jedna od godišnjih nagrada zaslužnim pojedincima toga grada pripala Zdravku Vujnoviću, predsjedniku Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i dugogodišnjem društvenom radniku pokazuje da naše sredine prepoznaju rad ljudi u udrugama i organizacijama. Nagradu su mu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz Dan grada poznat kao Grgurevo, kojega Požežani slave u znak sjećanja na protjerivanje Turaka sa tih prostora,  uručili predsjednik vijeća Nino Smolčić i gradonačelnik Požege Vedran Neferović, naravno čestitajući mu na tom vrijednom priznanju i zahvaljujući mu na svome učinjenom za svoju životnu sredinu.

Vujnović je rođen 29.siječnja 1957. godine u Stolcu (BiH), a od 15.ožujka iste godine živi u Požegi gdje je sada zaposlen kao direktor tvrtke „Spinot“.

Dugi niz godina se bavi lovstvom član je požeškog LD „Jelen“ gdje je obavljao niz funkcija, a sada je dopredsjednik. Unazad nekoliko godina je „prvi lovac“ svoga kraja jer obavlja dužnost predsjednika Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, član je Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza, te član Izdavačkog savjeta glasila „Lovački vjesnik“.

Domovinski rat je proveo kao član Zapovjedništva 123. ratne brigade,  jedan je od osnivača Udruge veterana domovinskog rata Požeško-slavonske županije, dugi niz godina bio je aktivan sportaš i radio u niz klubova počevši kao igrač pionirskih i juniorskih ekipa NK Dinamo(Vidovci) , te u košarci u KK Požega gdje je od 1975. do 1990.godine bio igrač, član uprave i tajnik.

Nemjerljive su mu zasluge za razvoj i unapređenje lovstva u požeškom kraju počevši od temeljitog uređenja zgrade Županijskog saveza u Požegi, uključivanju lovaca u humanitarne aktivnosti za potporu Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju “MI“ i donaciju mesa divljači Caritasu požeške biskupije, zatim ugošćavanju više tisuća hodočasnika koji ljeti idu u Voćin, a početkom studenog prošle godine bio je ključan čovjek za pripremu i organizaciju središnje proslave zaštitnika lovaca Sv. Huberta za Republiku Hrvatsku u Požegi. Ona je  proglašena najbolje organiziranom lovačkom manifestacijom u 2013. Godini, a okupila je oko 1000 sudionika.

Zdravko Vujnović sa suprugom

-Počašćen sam ovim priznanjem svoga grada, no ono je došlo zahvaljujući mojim najbližim suradnicima počevši od lovaca i čelnika moga društva „Jelen“, pa do vrijednih suradnika u Izvršnom odboru Županijskog lovačkog saveza, pa smatram da je to nagrada svima nama,ali i podstrek za daljnji uspješan rad- kazao nam je nagrađeni Zdravko Vujnović, koji je prošle godine od požeškog biskupa mons. dr. Antuna Škvorčevića  primio Plaketu svetišta Gospe Voćinske , a od Hrvatskog lovačkog saveza 13. prosinca najviše lovačko priznanje Zlatno odličje s likom svetog Huberta i to među 25 prvih lovaca u našoj zemlji.

Zapažene su i njegove druge aktivnosti jer se osobno i preko tvrtke „Spinot“ uključuje i pomaže mnoge športske, kulturne i zavičajne udruge, te razne manifestacije u svome kraju.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek