Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Lovačke udruge dobivaju još novca za uređenje i gradnju objekata, te obnovu fonda divljači

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Lovačke udruge dobivaju još novca za uređenje i gradnju objekata, te obnovu fonda divljači Požega.eu | Lovačke udruge dobivaju još novca za uređenje i gradnju objekata, te obnovu fonda divljači

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Krajem travnja pisali smo o dodjeli sredstava potpore Požeško-slavonske županije lovačkim udrugama na tom području. U međuvremenu nisu potpuno iskorištena predviđena sredstva, te je donijeta odluka o još jednoj raspodjeli.

Na osnovu odredbi Pravilnika o ostvarivanju potpora za unapređenje rada udruga u poljoprivredi, ribarstvu i lovstvu nadležno Povjerenstvo  na  sjednici održanoj dana 18. svibnja ove godine donijelo je prijedlog liste za dodjelu potpore udrugama iz navedenih oblasti.

Tako je predloženo da Lovački savez Požeško-slavonske županije dobije 2,6 tisuća eura, a ta sredstva su namijenjena za uređenje objekta tog saveza u Požegi, te daljnja ulaganja u lovačko strelište Bzenica, organizaciju streljačkih natjecanja i pripremu projektne dokumentacije za izradu objekta na strelištu.

Nadalje po dvije tisuće eura primit će udruge Lapjak iz Velike, Šijak i Babja gora iz Požege, Psunj iz Orljavca, Dilj iz Buka, i Papuk iz Biškupaca.

Veličani će tim novcem dograditi lovno-tehničke i lovno-gospodarske objekte, te educirati djecu i mladež o očuvanju prirode, Šijak urediti lovački dom, Orljavčani urediti  dom i okoliš, te graditi čeke i promatračnice, Babja gora ugraditi solarne panele za struju, Biškupčani urediti lovački dom, a Bučani opremiti prostor za obradu divljači i urediti tavanski prostor i kuhinju u svome domu.

Izmjenu namještaja i drvene konstrukcije doma pripremaju lovci kutjevačkog Slavonca za što će dobiti tisuću eura, a jakšićko Lovačko društvo Seljak obnovit će istim iznosom potpore fond fazanske divljači i urediti okoliš doma.

Na kraju pleterničko LD Trčka primit će 500 eura namijenjenih za poboljšanje kvalitete lovno-gospodarskog objekta na Požeškoj gori.



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.