Lovačke udruge dobivaju još novca za uređenje i gradnju objekata, te obnovu fonda divljači

Autor: Jelenko Topić

Krajem travnja pisali smo o dodjeli sredstava potpore Požeško-slavonske županije lovačkim udrugama na tom području. U međuvremenu nisu potpuno iskorištena predviđena sredstva, te je donijeta odluka o još jednoj raspodjeli.

Na osnovu odredbi Pravilnika o ostvarivanju potpora za unapređenje rada udruga u poljoprivredi, ribarstvu i lovstvu nadležno Povjerenstvo  na  sjednici održanoj dana 18. svibnja ove godine donijelo je prijedlog liste za dodjelu potpore udrugama iz navedenih oblasti.

Tako je predloženo da Lovački savez Požeško-slavonske županije dobije 2,6 tisuća eura, a ta sredstva su namijenjena za uređenje objekta tog saveza u Požegi, te daljnja ulaganja u lovačko strelište Bzenica, organizaciju streljačkih natjecanja i pripremu projektne dokumentacije za izradu objekta na strelištu.

Nadalje po dvije tisuće eura primit će udruge Lapjak iz Velike, Šijak i Babja gora iz Požege, Psunj iz Orljavca, Dilj iz Buka, i Papuk iz Biškupaca.

Veličani će tim novcem dograditi lovno-tehničke i lovno-gospodarske objekte, te educirati djecu i mladež o očuvanju prirode, Šijak urediti lovački dom, Orljavčani urediti  dom i okoliš, te graditi čeke i promatračnice, Babja gora ugraditi solarne panele za struju, Biškupčani urediti lovački dom, a Bučani opremiti prostor za obradu divljači i urediti tavanski prostor i kuhinju u svome domu.

Izmjenu namještaja i drvene konstrukcije doma pripremaju lovci kutjevačkog Slavonca za što će dobiti tisuću eura, a jakšićko Lovačko društvo Seljak obnovit će istim iznosom potpore fond fazanske divljači i urediti okoliš doma.

Na kraju pleterničko LD Trčka primit će 500 eura namijenjenih za poboljšanje kvalitete lovno-gospodarskog objekta na Požeškoj gori.

Više iz kategorije