Lovac Ivan Klevištajn slavio 75. rođendan počastivši više od stotinu lovaca i prijatelja, a sviralo desetak svirača među njima tri harmonikaša! /FOTO/

Autor: D.K.

Lijepo i veselo društvo okupilo se ovih dana u lovačkom domu jakšićkih lovaca uključenih u udruge „Seljak“ čiji je dugogodišnji član Ivan Klevištajn iz Cerovca proslavio 75. rođendan. Tu se okupilo više od stotinu lovaca i prijatelja, te Ivanova rodbina.

Predsjednik Lovačkog društva „Seljak“ Mario Hak čestitao mu je rođendan uručivši mu prigodan poklon-umjetničku sliku, a Ivan je zahvalio na daru i svima na odazivu. Poručili su mu da ovako ubuduće slavi svaki 75. rođendan!

Rođeni Cerovčanin Ivan je kratko radio u Sloveniji, te dugi niz godina u Njemačkoj na građevinskim poslovima, tvornici kože i galvanizaciji metala, a dočekavši mirovinu vratio se u zavičaj gdje se prije 20 godina uključio u „Seljak“ kao matični član, te pridruženi član u „Strijelu“ iz Bekteža. Kao lovac imao je dosta dobrih ulova kao napr. jelena lopatara u bekteškom kraju, dva velika vepra, više srnjaka, srnu koja j trofejno dobila broncu i druge, a odlikovan je odličjima drugog i trećeg reda.

-Jakšićko  društvo je odlično, dobri su i složni ljudi, a vode ga mladi tako da je sve uređeno i riješeno, stvoreni su uvjeti za dobar rad društva, a obnavljamo fazaneriju – ističe nam Ivan, a lijepo mu je i među Bektežanima jer je veseo i društven čovjek. On je  počastio sve navedene uzvanike dobrim lovačkim čobancem, pečenim prasetom i janjetom. Bilo je veselo sa mnogo lijepih pjesama, pa i plesa.

Zasviralo je sedam tamburaša među kojima tri harmonikaša, a sastav se nazvao Najbolji prijatelji. Kada smo otišli sa tog zanimljivog slavlja tu je došlo još nekoliko svirača, a sve ih je slavljenik, ali i njegovi gosti darivao krupnijim novčanicama zakitivši im po starom slavonskom običaju njihove instrumente.

[FAG id=276463]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88