Lovac Dalibor Đurić iz Komorice je poznati majstor za kuhanje čobanca za kojega kaže da su uz ljubav prema kuhanju ključni kvalitetno meso i paprika

Autor: Jelenko Topić

Na brojnim gastronomskim manifestacijama, ponajviše u brodskom i novokapelačkom kraju, čobanac i to najčešće lovački, kuha Dalibor Đurić iz Komorice kraj Pleternice. On je zaposlenik Hrvatske pošte u Pleternici, a hobi mu je lov i boravak u prirodi. Više od deset godina u različitim prigodama Dalibor kuha čobanac, a svi koji su kušali deliciju iz njegovog kazana ostaju oduševljeni!

-Kvalitetno meso i to više vrsta uz dobru papriku su ključni za dobar čobanac koji su mora kuhati četiri sata – kazao nam je Dalibor kojega smo proteklih dana sreli u Stupničkim Kutima u brodskom kraju gdje je na 7. natjecanju lovaca Brodsko-posavske županije u kuhanju čobanca to odradio za svoju lovačku udrugu „Kuna“ iz Batrine kojoj je dugogodišnji član i meštar za dobra jela.

Dodaje da to čovjek treba voljeti i raditi s ljubavi kada se spravlja ovaj poznati  specijalitet slavonske kuhinje.

-Lovački čobanac sa kuha isključivo od više vrsta mesa divljači i obično je znatno ljući od onih čobanaca koji se kuhaju u drugim prigodama – kaže nadalje Đurić.

On u pleterničkom i požeškom kraju često kuha ovaj specijalitet za različite obiteljske svečanosti ponajviše za pripremu svatova, odnosno momačke i djevojačke večeri.    

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88