“Loš” dan: Uz napad na novinara, bahati nastup i u gradskoj upravi

Autor: D.K.

POŽEGA – Samo jedan dan boravka inspektora Ministarstva prometa u Požegi, donio je niz ružnih odjeka, od bahatog nastupa u gradskoj upravi Grada Požege, sukoba i nasrtaja na novinara pozega.eu portala, do slobodno se može reći prečestog boravka u požeškim kafićima i restoranima.

Doznali smo i kako je istog dana, prije neugodnog susreta s novinarom, inspektor cestovnog prometa Goran Rukavina bio i u gradskoj upravi. Gradonačelnik Požege Vedran Neferović smatra da se ponio neprofesionalno. U razgovoru s gradonačelnikom zaključujemo kako je bio iznenađen takvom posjetom, a ostaje nepoznanica zbog čega su zapravo došli jer inspektori nisu ostavili nikakav trag, zapisnik iz kojeg bi se moglo vidjeti koji je bio stvarni povod dolaska u gradsku upravu te što je zapravo traženo, pronađeno i utvrđeno.

Možda bi se moglo postaviti pitanje imaju li inspektori cestovnog prometa pravo na takav način upadati u jednu instituciju i tražiti „nekakvu“ dokumentaciju ili je to možda trebalo ići službenim dopisnim putem da se zatraži sva potrebna dokumentacija iz određenih i „nekih“ razloga.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

– Kada me tajnica nazvala i rekla da su došli inspektori cestovnog prometa nije mi bilo jasno što zapravo trebaju i što bi trebali raditi u gradskoj upravi. S obzirom na tematiku po kojoj su se izjasnili da su došli i po meni vrlo neprofesionalno iznijeli mišljenje da grad Požega ne posjeduje jedan dokument. Kasnije se ispostavilo da mi u arhivi imamo dokument koji su oni tražili. Ne znam otkud gospodi inspektorima informacija da grad Požega ne posjeduje taj dokument i pitam se s kojim su oni pravom došli tako nastupiti u Grad Požegu – rekao je gradonačelnik Neferović te dodao kako je od pročelnice Bilen zatražio da naprave uvid u postojanost dokumenta za koji su inspektori tvrdili da ne postoji.

-Tvrditi tako autoritativno da grad Požega nema određeni dokument po meni je neprofesionalno i neodgovorno od ljudi koji predstavljaju državnu inspekciju – kaže.

Neferović ne otklanja mogućnost da ne može doći do određenog previda u nekim rokovima, ali u konkretnom slučaju dokument koji su inspektori tražili nikako nije sporan jer su isti taj predočili inspektorima sa svim potrebnim dokazima da je sve na vrijeme i u rokovima napravljeno.

Ljiljana Bilen, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu

-Radi se o dokumentu iz postupka javne nabave o prijevozu učenika, koji je sklopljen sukladno prema zakonu, a prije isteka tog ugovora je produžen. Imali smo sve uredno doneseno i dostavljeno i prijevozniku. Mi imamo takav sporazum potpisan na dvije godine, koji je završio u travnju 2016. godine i naravno da je grad Požega potpisao i nastavak tog Sporazuma prema Zakonu – pojasnila je Ljiljana Bilen pročelnica Upravnog odjela za samoupravu dodajući kako su inspektorima dali kopiju traženih dokumenta.

-Inspektori su me pitali zbog čega ti ugovori nisu dostavljeni prijevozniku na što sam im odgovorila da je sve uredno dostavljeno, a predočili smo im i presliku dostavnice iz koje je sve vidljivo – rekla je pročelnica Bilen te istakla da inspektori nisu napravili nikakav zapisnik.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot