“Loš” dan: Uz napad na novinara, bahati nastup i u gradskoj upravi

Autor: D.K.

POŽEGA – Samo jedan dan boravka inspektora Ministarstva prometa u Požegi, donio je niz ružnih odjeka, od bahatog nastupa u gradskoj upravi Grada Požege, sukoba i nasrtaja na novinara pozega.eu portala, do slobodno se može reći prečestog boravka u požeškim kafićima i restoranima.

Doznali smo i kako je istog dana, prije neugodnog susreta s novinarom, inspektor cestovnog prometa Goran Rukavina bio i u gradskoj upravi. Gradonačelnik Požege Vedran Neferović smatra da se ponio neprofesionalno. U razgovoru s gradonačelnikom zaključujemo kako je bio iznenađen takvom posjetom, a ostaje nepoznanica zbog čega su zapravo došli jer inspektori nisu ostavili nikakav trag, zapisnik iz kojeg bi se moglo vidjeti koji je bio stvarni povod dolaska u gradsku upravu te što je zapravo traženo, pronađeno i utvrđeno.

Možda bi se moglo postaviti pitanje imaju li inspektori cestovnog prometa pravo na takav način upadati u jednu instituciju i tražiti „nekakvu“ dokumentaciju ili je to možda trebalo ići službenim dopisnim putem da se zatraži sva potrebna dokumentacija iz određenih i „nekih“ razloga.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

– Kada me tajnica nazvala i rekla da su došli inspektori cestovnog prometa nije mi bilo jasno što zapravo trebaju i što bi trebali raditi u gradskoj upravi. S obzirom na tematiku po kojoj su se izjasnili da su došli i po meni vrlo neprofesionalno iznijeli mišljenje da grad Požega ne posjeduje jedan dokument. Kasnije se ispostavilo da mi u arhivi imamo dokument koji su oni tražili. Ne znam otkud gospodi inspektorima informacija da grad Požega ne posjeduje taj dokument i pitam se s kojim su oni pravom došli tako nastupiti u Grad Požegu – rekao je gradonačelnik Neferović te dodao kako je od pročelnice Bilen zatražio da naprave uvid u postojanost dokumenta za koji su inspektori tvrdili da ne postoji.

-Tvrditi tako autoritativno da grad Požega nema određeni dokument po meni je neprofesionalno i neodgovorno od ljudi koji predstavljaju državnu inspekciju – kaže.

Neferović ne otklanja mogućnost da ne može doći do određenog previda u nekim rokovima, ali u konkretnom slučaju dokument koji su inspektori tražili nikako nije sporan jer su isti taj predočili inspektorima sa svim potrebnim dokazima da je sve na vrijeme i u rokovima napravljeno.

Ljiljana Bilen, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu

-Radi se o dokumentu iz postupka javne nabave o prijevozu učenika, koji je sklopljen sukladno prema zakonu, a prije isteka tog ugovora je produžen. Imali smo sve uredno doneseno i dostavljeno i prijevozniku. Mi imamo takav sporazum potpisan na dvije godine, koji je završio u travnju 2016. godine i naravno da je grad Požega potpisao i nastavak tog Sporazuma prema Zakonu – pojasnila je Ljiljana Bilen pročelnica Upravnog odjela za samoupravu dodajući kako su inspektorima dali kopiju traženih dokumenta.

-Inspektori su me pitali zbog čega ti ugovori nisu dostavljeni prijevozniku na što sam im odgovorila da je sve uredno dostavljeno, a predočili smo im i presliku dostavnice iz koje je sve vidljivo – rekla je pročelnica Bilen te istakla da inspektori nisu napravili nikakav zapisnik.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: