Ljubičasta ljepotica u Požegi dobila još jednog korisnika – tvrtku za proizvodnju kartonske ambalaže: Ana i Josip Pavić iz Kaptola uložili više od 50 tisuća eura za kupnju novih strojeva /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Primjer mladog bračnog para iz Kaptola, Ane i Josipa Pavića govori o suprotnom razmišljanju njihovih generacija koje su se odlučile otići iz svog mjesta, sa svoje rodne grude i potražiti u nekoj drugoj EU zemlji bolje „mjesto pod suncem“.

U današnjem vremenu odlučili su se Ana i Josip upustiti u poslovni rizik, investirati dio vlastitih sredstava, osnovati tvrtku i zaploviti u uzburkanim gospodarskim vodama te pokrenuti proizvodnju kartonske ambalaže koje i nema i ovim krajevima. Brojne su potrebe za kartonskom ambalažom koju su vinari i drugi poslovni subjekti nabavljali u nekim drugim gradovima, Osijeku, Zagrebu…..  

Prve korake u svom poduzetništvu odlučili su ostvarivati u jednoj od prostorija u sklopu Poduzetničkog inkubatora Požega gdje su dobili svu potrebitu logističku i drugu pomoć. S tim ciljem je i osnovan i stavljen na korištenje mladim poduzetnicima početnicima Poduzetnički inkubator u Požegi.

Na svečanosti otvorenja i puštanja u rad strojeva uz mlade domaćine bili su zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, predstavnik općine Kaptol, Josip Soudek, te brojni prijatelji i budući poslovni partneri mlade poduzetničke obitelji.  

Uz dio vlastitih financijskih sredstava Ana i Josip su kroz povoljan kredit preko HAMAG-a BICRO kupili i uložili u potrebite strojeve i opremu više od 50 tisuća eura. Pomoću tih strojeva proizvodit će kartonsku ambalažu s tiskom različitih dimenzija koja je interesantna za različite gospodarske subjekta. Svakako je velika potpora, a za očekivati je da će i jedan od većih poslovnih partera biti poznati vinar iz Vetova Gojako Soldo, Anin otac koji će prenijeti i dio svog iskustva u potrebama za kartonskom ambalažom s ciljem da bude što prihvatljivija i kvalitetnije izrađena.

U svom obraćanju mladi vlasnik Josip sve nazočne je pozdravio i zaželio dobrodošlicu izražavajući uvjerenje kako će uspjeti u tom poslu uz potporu svih prijatelja i budućih poslovnih partnera.

Izražavajući podršku novim korisnicima prostorija u Poduzetničkom inkubatoru gradonačelnik Požege Darko Puljašić pozvao je sve one, posebice iz Požeštine i Požeško-slavonske županije, koji imaju potrebu za takvim proizvodima da kroz uspostavu poslovne suradnje pomognu mladoj poduzetničkoj obitelji Pavić.

Božji blagoslov na sve one koji budu u novom proizvodnom pogonu radili kao i sve nazočne zazvao je kaptolački župnik vlč. Mario Rašić nakon čega je prikazan rad novih strojeva i opreme o početka do završetka proizvodnje.  

Foto: D. Krstanović [FAG id=276251]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88