Ljeto u pleterničkoj Knjižnici

Autor: Požega Portal

PLETERNICA – Program Ljeto u knjižnici osmišljen je u suradnji s udrugama i aktivnostima koje one provode, ali i novitetima u knjižnici.

Radno vrijeme za korisnike tijekom ljeta, bit će ponedjeljkom, srijedom i pekom od 8 do 13 sati, a utorkom i četvrtkom od 15 do 20 sati. Subotom knjižnica neće raditi tijekom ljeta.

Program za djecu odvijat će se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 11 sati, u suradnji s udrugom Društvo naša djeca Pleternica i njihovim projektom Dnevni boravak za djecu i mlade.

U sklopu projekta Dnevni boravak za djecu i mlade kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u knjižnici ćemo ponedjeljkom, srijedom i petkom provoditi aktivnosti pričaonice (u parku na igralištu), društvene igre i gledanje animiranih filmova uz kviz, dok će utorkom i četvrtkom od 11 sati u Centru udruga djeci biti na raspolaganju plesne, glazbene i likovne radionice, ali i svakodnevno druženje na koje ih i ovim putem pozivamo. – Luka Dokozić

Program za odrasle odvijat će se utorkom i četvrtkom u vremenu od 18 do 20 sati. Utorkom ćemo prikazivati filmove iz našeg knjižničnog fonda koji su snimljeni prema bestsellerima, a na nekima od utoraka priključit će nam se organizirano i korisnici Dnevnog boravka za zlatnu dob, dok će četvrtkom u knjižnici biti druženja nazvana Kava u knjižnici u sklopu kojih ćemo osnovati književni klub za odrasle, uvesti kviz natjecanja po uzoru na pub kvizove,  održati kreativne radionice u suradnji s Hrvatskim ženskim društvom i njihovim projektom I ti ćeš ostarjeti te večeri humora u suradnji s Pleterničkim čoracima. Posebno nam je drago što su nam se u ovome programu priključile i udruge s jednim zajedničkim ciljem, a to je organizirati zanimljiva i raznovrsna događanja za sve naše sugrađane. Tom suradnjom ispunjavamo i prošlogodišnji apel za Dan hrvatskih knjižnica: Budimo aktivni, zagovarajmo zajedno! koji potiče na širenje djelovanja  hrvatskih knjižnica kao mjesta na kojima svatko može pronaći potrebne izvore za stjecanje novih znanja i vještina te prostor za susrete sa suradnicima i prijateljima.

Program Ljeto u knjižnici osmišljen je kako bismo ispunili ove vruće, ljetne dane te djeci i odraslima ponudili zabavno i ispunjeno ljeto i ljetne praznike!

Zahvaljujemo se na podršci i Gradu Pleternici i Turističkoj zajednici Grada Pleternice te pozivamo sve da nam se priključe u brojnim aktivnostima koje nas očekuju ovoga ljeta.

Renata Matičević

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: