LJETNI BIVAK „LEŠTAT PAPUK 2017“: Izviđači peru zube na potoku iako imaju pitku vodu nadohvat ruke! /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

KAMENSKI VUČJAK / LEŠTAT – Trodnevni boravak u prirodi pod Papukom na terenima požeškog Lovačkog društva „Jelen“ na Leštatu provode pripadnici odreda izviđača Požega i „Iovallios“ iz Valpova. Njih pedesetak tu ima svoj Ljetni bivak „Leštat- Papuk 2017. provodeći brojne aktivnosti po izviđačkom programu.

Valpovčani, odnosno njihove družine „Patar Pan“ i „Karašica“ sa 28 mališana uzrasta od 8 do 17 godina,  ovdje su treće ljeto zahvaljujući suradnji sa lovcima „Jelena“, a sami tu kao i Požežani organiziraju cjelodnevni život sa svim sadržajima uključujući i pet obroka svakog dana za ove mališane.

-Imamo niz aktivnosti kao što su snalaženje, upoznavanje Parka prirode Papuk, orijentacija, izviđanje, prepoznavanje tragova divljači i slično, a te tragove otiskujemo u gipsu odnosi kućama kao uspomenu sa ovog bivka – kaže nam starješina Ljetnog bivka Ema Tivanovac, kojemu je vođa Goran Đermešter, a odsutan je njihov predsjednik odreda Darka Tivanovac.  

Pohvalno se izražavaju o gostoprimstvu požeških lovaca i suradnji sa „Jelenom“, kao i uvjetima života u ovom bivku gdje izviđači borave pod šatorima. Tako je dvorište lovačkog doma postalo pravi mali šatorski grad!

-Rado perem zube na ovom potoku Brzaja jer mi je to zanimljivo – rekla nam je malena Ivana iz Valpova iako joj je pitka voda koju su lovci „Jelena“ doveli u novoizgrađeni sanitarni čvor nadohvat ruke. Slično pričaju i ostali mališani iz ova dva grada koji surađuju nekoliko godina, a sretali su se jesenas u Požegi na Igrama poletaraca, te na Smotri izviđača Slavonije i Baranje u Osijeku.

Čini se da su ljepote krajolika i bogatstvo prirode ključni za ovakve susrete, a ovdašnje prostore i sadržaje sve više prepoznavaju ljubitelji prirode iz drugih županija i dijelova naše zemlje, ali i iz inozemstva.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: