Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

LJETNI BIVAK „LEŠTAT PAPUK 2017“: Izviđači peru zube na potoku iako imaju pitku vodu nadohvat ruke! /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | LJETNI BIVAK „LEŠTAT PAPUK 2017“: Izviđači peru zube na potoku iako imaju pitku vodu nadohvat ruke! /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | LJETNI BIVAK „LEŠTAT PAPUK 2017“: Izviđači peru zube na potoku iako imaju pitku vodu nadohvat ruke! /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

KAMENSKI VUČJAK / LEŠTAT – Trodnevni boravak u prirodi pod Papukom na terenima požeškog Lovačkog društva „Jelen“ na Leštatu provode pripadnici odreda izviđača Požega i „Iovallios“ iz Valpova. Njih pedesetak tu ima svoj Ljetni bivak „Leštat- Papuk 2017. provodeći brojne aktivnosti po izviđačkom programu.

Valpovčani, odnosno njihove družine „Patar Pan“ i „Karašica“ sa 28 mališana uzrasta od 8 do 17 godina,  ovdje su treće ljeto zahvaljujući suradnji sa lovcima „Jelena“, a sami tu kao i Požežani organiziraju cjelodnevni život sa svim sadržajima uključujući i pet obroka svakog dana za ove mališane.

-Imamo niz aktivnosti kao što su snalaženje, upoznavanje Parka prirode Papuk, orijentacija, izviđanje, prepoznavanje tragova divljači i slično, a te tragove otiskujemo u gipsu odnosi kućama kao uspomenu sa ovog bivka – kaže nam starješina Ljetnog bivka Ema Tivanovac, kojemu je vođa Goran Đermešter, a odsutan je njihov predsjednik odreda Darka Tivanovac.  

Pohvalno se izražavaju o gostoprimstvu požeških lovaca i suradnji sa „Jelenom“, kao i uvjetima života u ovom bivku gdje izviđači borave pod šatorima. Tako je dvorište lovačkog doma postalo pravi mali šatorski grad!

-Rado perem zube na ovom potoku Brzaja jer mi je to zanimljivo – rekla nam je malena Ivana iz Valpova iako joj je pitka voda koju su lovci „Jelena“ doveli u novoizgrađeni sanitarni čvor nadohvat ruke. Slično pričaju i ostali mališani iz ova dva grada koji surađuju nekoliko godina, a sretali su se jesenas u Požegi na Igrama poletaraca, te na Smotri izviđača Slavonije i Baranje u Osijeku.

Čini se da su ljepote krajolika i bogatstvo prirode ključni za ovakve susrete, a ovdašnje prostore i sadržaje sve više prepoznavaju ljubitelji prirode iz drugih županija i dijelova naše zemlje, ali i iz inozemstva.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo