LJETNA ŠKOLA ZNANOSTI U POŽEGI: Otvoreni dani 3. i 4. kolovoza, a cijeli program sa gostovanjem niz znanstvenika je od 28. srpnja do 18. kolovoza

Autor: Jelenko Topić

I ove godine u Požegi se priprema Ljetna škola znanosti, a  njeni Otvoreni dani su  3. i 4. kolovoza. Otvorenje Ljetne škole znanosti bit će u nedjelju 28. srpnja u 20 sati, naravno  u zgradi Gimnazije Požega, gdje se održava škola. Posjetitelji će biti upoznati sa istraživačkim projektima, te radionicama koje su pripremljene isključivo za požeške srednjoškolce.

Ljetna škola znanosti održat će se u prostorijama Gimnazije Požega već sedmu godinu zaredom, u periodu od 28. srpnja do 18. kolovoza 2018. godine. Riječ je o međunarodnom znanstveno-istraživačkom programu za učenike srednjih škola koji već šesnaestu godinu za redom okuplja najmotiviranije srednjoškolce iz cijelog svijeta, pružajući im jedinstvenu priliku da pod vodstvom mladih znanstvenika s vodećih svjetskih institucija razvijaju i dijele svoj entuzijazam prema znanju i otkrićima. Informacije o programu dostupne su na našim mrežnim stranicama: https://drustvo-evo.hr/s3

Ove godine uz dnevni, Škola nudi i bogati večernji program sa zanimljivim predavanjima, te će tako sudionici Ljetne škole znanosti, između ostalog, imati prilike poslušati predavanja vodećih svjetskih znanstvenika s prestižnih znanstvenih institucija poput Sveučilišta Cambridge i Oxford, švicarskog ETH u Zurichu, te mnogih drugih.

Ljetna škola znanosti u Požegi kroz samo nekoliko godina rada dala je iznimne rezultate i obuhvatila značajan broj učenika srednjih škola (400-tinjak polaznika iz preko 20 zemalja), a polaznicima je posebno uzbudljivo što imaju jedinstvenu priliku raditi na izazovnim projektima rame uz rame sa priznatim znanstvenicima i stručnjacima. Tako će se ove godine polaznici Ljetne škole imati priliku upoznati s trenutnim dostignućima umjetne inteligencije i neuroznanosti, izraditi vlastiti helikopter, te istražiti što nam evolucija može otkriti o psihologiji. Učenici imaju priliku sudjelovati u simuliranom procesu znanstvenog istraživanja, od izrade eksperimenata do prezentacija rješenja, tako da svi polaznici moraju na kraju projekta napisati znanstvene članke o tome što su radili, a onda te rezultate prezentirati baš kako to rade i pravi znanstvenici.

-Uvjereni smo da prepoznajete vrijednost ovog programa, te se nadamo da ćemo vas imati priliku ugostiti na ovogodišnjoj Ljetnoj školi znanosti- ističe u pozivu dr. sc. Sebastijan Dumančić, tajnik Društva za edukaciju van okvira „EVO“ iz Zagreba, koje je organizator Ljetne škole znanosti u Požegi.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: