Ljepote Papuka privlačne turistima: Kamp Duboka među najboljima u Hrvatskoj; posjećuju ga uglavnom stranci

Autor: D.K.

VELIKA – U potrazi za kampovima u područjima s očuvanom prirodom, više od 200 stranih turista ove je godine boravilo u Kamp odmorištu Duboka u Velikoj. Brojka nije velika, no daje razloga za optimizam. Riječ uglavnom o turistima iz zapadnoeuropskih zemalja koji znaju što hoće, a kamp Duboka u potpunosti je opravdao njihova očekivanja.

Kvalitetu kampa Duboka smještenog u parku prirode Papuk, prepoznala je i Komisija Kamping udruženja Hrvatske te je u sklopu 11. Kongresa hrvatskog kampinga održanog u šibenskom hotelskom naselju Solaris Javnoj ustanovi Park prirode Papuk dodijeljeno je priznanje odnosno oznaka kojim je Kamp odmorište Duboka svrstani među najkvalitetnije male kampove u Hrvatskoj.
Kamp je ujedno uvršten među 38 najboljih malih kampova Hrvatske u sklopu projekta certifikacije standarda kvalitete OK Mini Camps, projekta za poticanje kvalitete kampova i edukacije koje podržava Ministarstvo turizma.

– Izuzetno smo zadovoljni ovim prvim i izuzetno značajnim priznanjem za naše kamp odmorište za koje se nadamo da će u konačnici pridonijeti većoj posjećenosti, ali i dužem zadržavanju posjetitelja na području našeg Parka– izjavio je Alen Jurenac ravnatelj Parka prirode Papuk.

Podsjetimo, Kamp odmorište Duboka za posjetitelje je otvoreno u svibnju ove godine i u ovoj prvoj sezoni je ostvareno 320 noćenja.

Priznanje koje je kampu dodijeljeno potvrda je da u Parku prirode Papuk, pod čijim je upravljanjem odmorište Duboka, imaju dobru viziju razvoja turizma u ovom, Bogom danom području za cjelogodišnju turističku sezonu.

Da ne namjeravaju stati, već naprotiv, širiti i dalje turističku ponudu, potvrđuje i projekt u sklopu kojeg će, između ostaloga, biti otvorena Kuća Panonskog mora u Velikoj.

Vremena se očito mijenjaju i nove generacije ljudi konačno su prepoznale vrijednost i neiscrpnu ljepotu prirode Papuka te velikim potencijalima za razvoj turizma oboga kraja.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »