Požega.eu

Listu srama iz Požeške županije predvode autoprijevoznik i tvrtka iz Požege

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Listu srama iz Požeške županije predvode autoprijevoznik i tvrtka iz Požege Požega.eu | Listu srama iz Požeške županije predvode autoprijevoznik i tvrtka iz Požege

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Porezna uprava objavila je godišnju listu dužnika na kojoj se nalazi 35.912 pravnih osoba, građana i samostalnih djelatnika, koji državi duguju ukupno 8,55 milijardi kuna poreza, doprinosa, carina, trošarina i ostalih davanja. U odnosu na lani objavljenu listu popis je kraći za 1.707 obveznika, a dugovanja su smanjena za 472,7 milijuna kuna.

Najnovije izdanje ovog dokumenta, koji se ažurira jednom godišnje, pokazuje povećanje broja dužnika i duga kod pravnih osoba dok se broj fizički osoba i građana kao i njihov dug smanjio.

Kada je  u pitanju Požeško-slavonska županija čini se da je taj popis kolokvijalno nazvan Lista srama nešto oskudniji nego ranijih godina. Naime, broj fizičkih osoba koji  su dužnici, kao i tvrtki, je smanjen.

Među fizičkim osobama koji se bave obrtništvom nalazi se 58 dužnika, a najveći dug ima jedan požeški autoprijevoznik i on iznosi 1,9 milijuna kuna.

Lista građana dužnika je poveća i ima stotinu imena, a najveći pojedinačni iznos duga je čak 3,5 milijuna kuna.

Kada su u pitanju trgovačka društva, odnosno tvrtke, ta lista je uistinu kratka i donosi svega četiri imena. Iznosi duga su od 368 tisuća do 1,07 milijuna kuna. Vodi tvrtka iz Požege, a slijede one iz Filipovca, Jakšića i Kule.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.