LIPANJSKI DANI STVARALAŠTVA: Dječji festival, smotra folklora, konjički turnir, fišijada, izbor okućnice i monografija

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Po tradiciji duljoj od 30 godina ovaj grad svakog lipnja ima niz priredbi i događanja u sklopu „Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva“.

Sve započinje već ovog vikenda točnije u subotu i nedjelju 10. I 11. lipnja kada se na stadionu malih sportova održava 25. Dječji tamburaški festival „Cvjetići glazbe 2017.“ u sklopu kojega je u nedjelju od 20.30 koncert tamburaša „Begina“.

-Uz ovaj jubilej festival je objavio monografiju koju ćemo predstaviti 14. lipnja, u subotu 17. lipnja je Fišijada na Trgu Zrinskih i Frankopana sa izložbom rukotvorina i igrama mjesnih odbora pleterničkog kraja pod nazivom „Puzzla“, da bi 18. lipnja bila smotra folklora „Lidas“ sa povorokom od 16 sati i nastupom folklornih skupina od 18 sati – ističe gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Sportski dio mjeseca čine šahovski turnir 18. lipnja i malonogometni turnir s mantinelom, te od 23. do 25. lipnja Međunarodni konjički turnir na hipodromu.

-Dresurna vožnja je prvoga dana,maratonska utakmica u subotu 24. lipnja kada je tu i sajam gospodarstvenika, a utrka preciznosti, sajam udruga i kuhanje lovačkog gulaša su u nedjelju 25. ovog mjeseca – nastavlja gradonačelnica Jozić.

Na kraju mjeseca 28. lipnja je priredba „Zavičaj u stihu, riječi i slici“ i to u prostorima Knjižnice. Uz to predviđena je i nogometna utakmica veterana i dragovoljaca Pleternice sa kolegama iz Vukovara.

-Novost je izbor najljepše okućnice za kojega se prijave primaju do 18. lipnja, a proglašenje će biti na konjičkom turniru- kazala je Marija Šarić iz pleterničke Turističke zajednice grada.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: