Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Lipanj u Pleternici: „U 30 dana smo osigurali sadržaj za sve dobne i interesne skupine“

PRIJE 1 GODINU
TEKST: pleternica.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Lipanj u Pleternici: „U 30 dana smo osigurali sadržaj za sve dobne i interesne skupine“ Požega.eu | Lipanj u Pleternici: „U 30 dana smo osigurali sadržaj za sve dobne i interesne skupine“

PRIJE 1 GODINU
TEKST: pleternica.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Vjerujem kako će ovogodišnji lipanj sa svojim manifestacijama okupiti velik broj posjetitelja i sudionika - rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva u Pleternici i ove godine obuhvatit će skladan program dobro poznatih tradicionalnih manifestacija, ali i dodatnih sadržaja ispunjenih tradicijom, kulturnom baštinom, gastronomijom i sportom.

– Mjesec pleterničkih manifestacija otvaraju naši najmlađi, jedinim dječjim tamburaškim festivalom u Hrvatskoj. Kao i prijašnjih godina program Cvjetića glazbe koncipiran je na način da će posjetitelji prve večeri festivala uživati u interpretacijama poznatih tamburaških skladbi, dok je druga večer rezervirana za premijerno izvođenje autorskih pjesama naših Cvjetića – rekla je Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Nakon dječjeg glazbenog festivala i uvoda u lipanj, centar manifestacija seli na prostor uz Orljavu i to u gastro ritmu.

– U subotu nam je na rasporedu tradicionalna pleternička Fišijada, a u nedjelju istog vikenda pozornica je rezervirana za folkloraše koji ove godine slave jubilarnih 40 godina Smotre folklora LIDAS – upoznaje Ketović Marjanović.

Osim prepoznatih glavnih manifestacija, planirane su i brojne popratne aktivnosti kojima je cilj osigurati sadržaj za sve, od najmlađih do najstarijih građana i gosti Pleternice, poput nogometnog kupa Grada Pleternice, turnira, Cooking showa za mlade, izložbe slavonskih rukotvorina, sajmova lokalnih proizvoda, šahovskog turnira i drugih.

Niti konjički turnir neće proteći bez dodatnog sadržaja pa će tog vikenda hipodrom postati mjesto dobrog provoda zahvaljujući koncertu legendarnih Slavonskih lola, domaćeg sastava Zlatna dolina i nastupu komičara Marka Dejanović i Gorana Vinčića.

– Uz sve navedene aktivnosti koje smo ostvarili u suradnji sa Gradom i turističkom zajednicom očekuje nas bogat sportski program na najvećem do sada međunarodnom konjičkom turniru. O natjecateljima i zemljama sudionicama ćemo svakako komunicirati kada se završe prijave no već sad znamo da je petak i noćna vožnja nešto što svakako treba posjetiti jer je to jedinstveni događaj u svijetu – rekao je Domagoj Katić, direktor Međunarodnog konjičkog turnira

Kako bi odjava Lipnja u Pleternici protekla sa stilom, pobrinut će se bajkeri. 12. Moto susreti Pleternica uz zvuk motora, senzacionalni defile gradom i koncerte grupa The trio, Psihomodo pop, Puls rock band i Mile Kekina dovest će lipanjsku atmosferu do vrhunca i napraviti dostojan zaključak i uvertiru u isto tako zanimljivo Ljeto u Pleternici.

– Kada samo pogledamo na plakat sa svim aktivnostima koje nas očekuju vidimo koliko je ovogodišnji lipanj bogat. Trudili smo se i uspjeli smo u tome da u sklopu postojećih manifestacija koje radimo u suradnji s našim udrugama osiguramo i dodatni sadržaj za sve dobne i interesne skupine. Vjerujem kako će ovogodišnji lipanj sa svojim manifestacijama okupiti velik broj posjetitelja i sudionika – rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

Prijavnice i cjelokupni program Lipnja u Pleternici u prilogu.

Vezane datoteke Prijavnica - Dječji sajam Prijavnica - Sajam lokalnih proizvoda 17. 06. Prijavnica - Sajam lokalnih proizvoda - Konjički turnir Prijavnica - Fišijada Prijavnica - Izložba rukotvorina 18. 06. Prijavnica - Najokućnica 2023.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo