Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

LIPANJ U PLETERNICI: Sadržajna i bogata kulturno-umjetnička, sportska i gastronomska događanja

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | LIPANJ U PLETERNICI: Sadržajna i bogata kulturno-umjetnička, sportska i gastronomska događanja Požega.eu | LIPANJ U PLETERNICI: Sadržajna i bogata kulturno-umjetnička, sportska i gastronomska događanja

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: I. Tomić
FOTO: I.T.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na održanoj tiskovnoj konferenciji u novom pleterničkom caffe baru "Segedac“ najavljen je bogat i sadržajan program kulturno-umjetničkih, sportskih i gastronomskih događanja pod nazivom "Lipanj u Pleternici“. Program su najavili gradonačelnica Marija Šarić, zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić i direktorica gradske Turističke zajednice Ivana Ketović Marjanović.


-Danas smo se okupili u našem kafiću koji pripremamo za otvorenje u lipnju, u mjesecu koji je pred nama, a u kojem slavimo dječje stvaralaštvo, baštinu i običaje u „ Lipanjskimdanima amaterskog stvaralaštva“. Kao i svake godine okosnica su četiri vikenda u kojima krećemo 8. i 9. lipnja s „Cvjetićima glazbe“, jedinim Dječjim tamburaškim festivalom u Republici Hrvatskoj, koji ove godine slavi 30. rođendan, a imamo dvije večeri, autorsku i interpretacijsku.

Sljedeći vikend 15. lipnja započinjemo s Fišijadom, našom najposjećenijom manifestacijom koju smo ove godine začinili gledanjem nogometne utakmice Hrvatska-Španjolska na Trgu bećarca. Drugi dan nastavljamo sa Smotrom folklora koja će se razviti našim ulicama i završiti programom na Trgu s nastupom tamburaša. Sljedeći vikendi posvećeni su lovcima i međunarodnom konjičkom turniru-kazala je gradonačelnica.


Zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić istaknuo je kako je Pleternica dugogodišnji domaćin Prvenstva Hrvatske u lovnom streljaštvu i različitih kupova. -Razvitkom našega strelišta dobili smo mogućnost da 22. i 23. lipnja ugostimo europsko Grnd prix natjecanje na kojemu će sudjelovati oko 150 natjecatelja iz šest zemalja. Ono što je najvažnije i što treba naglasiti, da je ovo za nas probno natjecanje jer se želimo kvalificirati za organizaciju europskog prvenstva u lovnom streljaštvu, na kojem možemo očekivati sljedeće godine oko 500 natjecatelja iz 15 zemalja, što je za grad poput Pleternice jedna velika i ozbiljna priča-rekao je zamjenik gradonačelnice te dodao da od 26. do 30. lipnja slijedi međunarodni konjički turnir.


-To je naša standardna i klasična priča obogaćena i nekim novinama Prvi put ćemo imati 26. lipnja izvlačenje startnih brojeva na Trgu bećarca uz glazbeni program. Bit će zabavno u središtu grada prezentirati sve vozače da vide, ne samo dio hipodroma, nego i cijelu
 našu gradsku i turističku ponudu i prostor na kojem uvijek rado i kvalitetno ugostimoposjetitelje-istaknuo je D. Katić te je najavio završnicu konjičkog turnira, među ostalim i noćnu vožnju na hipodromu, koja je jedinstvena europska priča, te koncert „Zlatne doline“.
Direktorica gradske Turističke zajednice Ivana Ketović Marjanović dodala je kako će se uz sve navedene manifestacije prigodno organizirati i prikladni sajmovi. - Uz „Cvjetiće glazbe“ očekuje nas Dječji sajam, a nakon toga imamo sajam lokalnih proizvoda. Ovim putem pozivam sve naše lokalne proizvođače da nam se jave i budu naši dragi gosti u Pleternici-poručila je direktorica.
Zaključujući tiskovnu konferenciju, gradonačelnica je naglasila kako je lipanj u Pleternici, kao i svake godine, vrijeme kada se zajedno okupe tvrtke, ustanove i udruge i kada svatko od njih daje svoj maksimum i prezentira sve ono što radi tijekom cijele godine, kako bi se svi Pleterničani i gosti Pleternice ugodno osjećali.


- I ove je godine uključeno mnoštvo udruga i sudionika, sve možete pogledati u našem programu, a pozivam i vas novinare te sve naše sadašnje i buduće posjetitelje da nam se pridruže i osjete toplinu zajedništva koju mi ovdje pružamo-zaključila je gradonačelnica.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.