„Lijepom našom“ iz Požege danas i slijedeće subote

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA- Danas od 17.40 sati na Prvom programu Hrvatske televizije, te iduće subote 25. ovog mjeseca emitiraju se dvije emisije popularnog glazbeno-scenskog spektakla „Lijepom našom“ koje su snimljene 8. ožujka u požeškoj Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, a u čast Dana grada i Grgureva. Domaćin je bio grad Požega, a nositelj organizacije Turistička zajednica grada Požege.

Ukras bogate scene bili su pripadnici povijesnih postrojba „Trenkovi panduri“ i Požeška građanska straža, a dio programa bio je rezerviran za ovdašnje lovce jer su predstavnici tridesetak lovačkih udruga s područja županije u svečanim odorama donijeli svoje zastave na pozornicu gdje su ih čekali tamburaši „Bekrije“, također odjeveni u svečane lovačke odore jer su svi oni lovci, te su otpjevali legendarnu pjesmu „Kad sam bio mlađan lovac ja“.

Pokraj televizijske scene, odnosno velike pozornice, članovi KUD „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike su spravljali taranu od tijesta, runili kukuruz, oštrili škare, izrađivali ručno držalicu za motiku, šopali gusku namijenjenu za uskrsnu trpezu, a donijeli su niz delicija kao što su kobasice, kulenove seke, salenjaci i drugo.

U cjelovečernjem sadržajnom programu nastupili su folkloraši i svirači Gradskog KUD „Požega“, zatim KUD „Ivan Goran Kovačić“, KUD „Požeška dolina“ iz Požege, Matice Slovačke „Kukučin Kuntarić“ iz Jakšića, KUD „Orljava“ iz Pleternice, te Tamburaški komorni sastav Glazbene škole Požega, Zbor Ličkog zavičajnog društva“Vila Velebita“ iz Požege, zatim tamburaši „Paori“ iz Požege, „Rubato“ iz Nove Gradiške,“ Zlatna dolina“ i „Bekrije“također iz Požege, „ Arteški bunar“ iz Garčina, ženski TS „Garavuše“ iz Kutjeva, „Fijaker“, kao i  solistice  Ana Rucner na violončelu, Neda Ukraden, Vlatka Kopić Tena, Iva Ajduković i  Kostadinka Velkovska, solisti Mirko Švenda Žiga, Igor Delač, Đuka Čaić, Matko Jelavić, Ivan Zak, Vlado Kalember i  Boris Ćiro Gašparac, a zapjevao je tradicionalno i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: