Lijepo vrijeme ide na ruku građevincima: U Eminovcima se nastavljaju radovi na izgradnji nogostupa vrijedni 2,7 mil. kn.

Autor: D.K.

EMINOVCI – Još uvijek lijepo vrijeme dozvoljava izvođenje građevinskih radova na drugoj fazi izgradnje nogostupa kroz Eminovce. Dakle, na jednom dijelu je kroz Eminovce, iz pravca Požege, izgrađen nogostup. Sada se na drugoj, zahtjevnijoj dionici izvode radovi na izgradnji pješačkog mosta i postavljanju cijevi za odvodnju, kanalizaciju. Uz te radove izgradit će se i planirana autobusna stajališta i parkirališta. Radovi koji se izvode još jednom potvrđuju da nisu bile isprazne priče kako će se nogostup u Eminovcima i drugi radovi izvesti .

Izvođenjem radova zadovoljan je i općinski načelnik Jakšića Ivica Kovačević kojeg smo zatekli na gradilištu u razgovoru s izvođačima radova. Kovačević ističe kako bi se radovi trebali završiti u planiranom roku kojeg mogu jedino vremenske (ne)prilike pomjeriti, ali bi sve u svemu trebalo biti dovršeno na zadovoljstvo tamošnjih mještana.

Radove izvodi požeška tvrtka Promet građenje d.o.o. koja je izvođenje dobila kao zajednica ponuditelja uz tvrtku Geokod d.o.o. iz Slavonskog Broda, koja s koperantima uz budno oko nadzornog inženjera radove izvodi kvalitetno.

Podsjetimo, vrijednost radova je 2,7 milijuna kuna (s PDV-om) koji obuhvaćaju izgradnju nogostupa, pješačkog mosta, autobusnih stajališta i parkirališta uz Državnu cestu D-51. kao što je i vidljivo na fotografijama izgradnja nogostupa će biti s lijeve strane kad se iz pravca Eminovaca ide prema Požegi. Početkom godine općina Jakšić počela je pripremati potrebitu dokumentaciju za taj projekt uz rješavanje vlasničkih odnosa i izradu geodetske podloge te ishodovanje građevinske dozvole.

Načelnik Kovačević još je jednom naglasio kako je bilo veoma važno na vrijeme prirediti svu potrebnu dokumentaciju kako bi se ostvarili svi preduvjeti za izgradnju nogostupa kroz Eminovce, a sredstva bi mogla biti usmjerena i u druge sredine. Da sve to nije bilo unaprijed priređeno teško da bi došlo do realizacije tog projekta koji je od velike važnosti za Eminovčane.

Postoje neke naznake da bi se pješačkom stazom Eminovci, odnosno općina Jakšić mogla povezati s gradom Požegom uz Eminovačku šumu. Neslužbeno doznajemo da se na tom projektu intenzivno radi i da bi mogao uroditi plodom.

Duboko smo uvjereni da ima onih koji će tu ne financijski malu investiciju obezvrijediti i taj izlobirani projekt. Mora se priznati načelniku Kovačeviću da mu je trebalo dosta mudrosti, zalaganje i strpljenja da izlobira izgradnju i ulaganje u projekt izgradnje nogostupa, pješačkog mosta, autobusnih stajališta i parkirališta.
Treba još jednom podsjetiti kako su ove godine uložena znatna financijska sredstva u naselje Eminovci i to u izgradnju niskonaponske mreže i postavljanje LED rasvjete, gotovo 1,5 milijun kuna. Uz ovo aktualno ulaganje to će biti više od 4,2 milijuna kuna u nepunih godinu dana.

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek