Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

LIJEPE ZAPREGE POŽEŠKOG KRAJA: Najljepše imaju Zdravko Tijan iz Velike, Mario Kuba iz Jakšića i Damir Pandžić iz Donjih Emovaca /FOTO/

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Pod pokroviteljstvom Grada Požege Konjogojska udruga Vallis Aurea iz Požege organizirala je na terenima Nogometnog kluba Croatia u Mihaljevcima tradicionalnu manifestaciju Zlatne grive zlatne doline 2023. u sklopu je održana 15. Izložba konja i 19. Revijalna utakmica u vožnji zaprega. Priredba je okupila sudionike s područja kontinentalne Hrvatske.

Sve ih je kao i brojne posjetitelje na otvornom prostoru po ugodnom i toplom vremenu pozdravio predsjednik Konjogojske udruge Damir Pavković, te predstavnik Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Mato Čačić, kao i čelnici Saveza uzgajivača hradnokrvnih konja.

-Konjogojstvo  je naš identitet kojega trebamo razvijati i čuvati kao naslijeđe budućim naraštajima – istakao je dr. sc. Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika Požege, te u ime pokrovitelja proglasio manifestaciju otvorenom.

Proglašeni su pobjednici u kolekcijama starijih i mlađih pastuha, među kobilama  i omicama, kao i šampion izložbe. Pored toga održana je revijalna utakmica u vožnji zaprega tijekom koje je vožnju mihaljevačkim travnjakom imalo desetak atraktivnih zaprega.

Najljepša zaprega je vlasnika Zdravka Tijana iz Velike, drugoplasirana je vlasnika Marija Kube iz Jakšića, a treća Damira Pandžića iz Donjih Emovaca.

Organizatori su pripremili dosta zanimljivih sadržaja za ljubitelje vještina plemenitih četveronožaca.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.