„Lička večer“ sa više od 400 sudionika uz brojne izvođače i odabrane delicije /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Još jednom se potvrdilo da je običajno-zavičajna priredba „Lička večer“ najveća i najbolje organizirana godišnja manifestacija u Požegi, a okuplja požeške Ličane članove Ličkog zavičajnog društva „Vila Velebita“ iz Požege, te njihove goste i uzvanike među kojima su uz čelnike grada Požege: gradonačelnika Vedrana Neferovića i zamjenike Darka Puljašića i Marija Pilona, zatim Požeško-slavonske županije župana Alojza Tomaševića i zamjenika mu Ferdinanda Trohu, a bili su još nazočni načelnik općine Velika Vlado Boban, izaslanik ličko-senjskog župana, zatim saborski zastupnik Franjo Lucić, predsjednik HSP-a Karlo Starčević i drugi.

Na ovoj 21. priredbi bilo je više od 400 posjetitelja i uzvanika, a oni su ugošćeni obiljem specijaliteta starog kraja uključujući ličku janjetinu, kao i odabrana vina Zlatne doline i Velebitsko pivo iz Gospića!

-Naša udruga je poveznica dvije regije, osim ove priredbe poznati smo po organizaciji kulturnih zbivanja u gradu Požegi, te nakladničkoj djelatnosti, a aktivno djeluje naš mješoviti pjevački zbor koji je imao brojne nastupe uključujući i izvan naše zemlje- kaže predsjednik „Vile Velebita“ dr. Josip Fajdić.

Kroz cjelovečernji program, nakon izvođenja himne kada je nastupio Mješoviti zbor „Vile Velebita“ pod ravnanjem Monike Sakač-Botički, nastupili su poznati osječki tamburaši „Ravnica“, zatim „Plitvički bećari“ iz starog kraja, te solistica Ivana Galović, pjevač Stjepan Jeršek Štef i požeški vinski kardinal Vladimir Bauer.

-Vi obogaćujete ukupan društveni život Požege donoseći tradiciju ličkog kraja, a posebno se ističete brojnim izložbama naših najpoznatijih umjetnika- kazao je u pozdravnoj riječi gradonačelnik Požege Vedran Neferović. Skupu su nazočili predstavnici ličkih udruga iz drugih krajeva Slavonije, te iz Zagreba.

-Mnogo ljudi je u ovim krajevima našlo svoj dom, te dalo doprinos ovoj sredini povezujući različite običaje – naglasio je ovom prigodom župan Alojz Tomašević.

Organizirana je i tombola sa tridesetak vrijednih nagrada, a priredba je protekla u veseloj atmosferi sa mnogo pjesme i plesa.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek