Požega.eu

Ličani pripremaju festival pod nazivom Lika fest - objavili natječaj za nove pjesme, a spremaju se poći i Slavonci

PRIJE 4 MJESECA
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 4 MJESECA
JELENKO TOPIĆ

Ernest Petry, župan Ličko-senjski župan Ernest Petry imenovao je Organizacijski odbor za Festival tamburaške, zabavne i pop glazbe Lika fest koji će se održati 29. rujna 2023. godine u Gospiću. Bit će to u sklopu tamošnje gospodarske izložbe Jesen u Lici.

Za ostvarenje ove inicijative uz tamošnje glazbenike i entuzijaste uspostavljena je suradnja sa Festivalom Zlatni glas Zlatne doline u Kaptolu, a imamo informacije da se pojedini slavonski izvođači sa kaptolačke priredbe spremaju javiti na natječaj sa željom da nastupe u Gospiću.

Na Festivalu će biti odabrano šesnaest skladbi, od kojih će otprilike polovica biti klasične tamburaške skladbe, dok će druga polovica biti iz zabavnog i pop žanra.

-Natječaj za nove skladbe otvoren je od 1. lipnja do 1. srpnja 2023. godine, a rezultati natječaja bit će objavljeni do 15. srpnja 2023. godine – ističe Milan Ostović, viši savjetnik za kulturu Ličko-senjske županije. 

Skladbe se mogu prijaviti isključivo putem e-pošte na adresu likafest@licko-senjska.hr. Uz skladbu, prijavitelji trebaju poslati i demo snimku s izvođačem koji će pjevati na festivalu, te primjerak stihova.

Stručno povjerenstvo odabrat će skladbe za festival, a izvedbe svih izvođača idu uživo. Sve izvedbe bit će snimljene, obrađene u postprodukciji i objavljene na nosaču zvuka. Za soliste će biti osigurana glazbena pratnja.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti na e-mail likafest@licko-senjska.hr ili na broj telefona 053/588-243; 098/497-440 (Milan Ostović).

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.