Treba li inspekcija rada ponovno pokucati na vata “Sloge”: Radnici bez plaće, račun tvrtke blokiran

Autor: D.K.

blankPOŽEGA – Ne prestaju muke za više od 140 radnika nekadašnje Sloge, danas Armanos studija d.o.o. Vječita je borba radnika s novim vlasnikom za ono na što imaju osnovno pravo, a to je zaslužena plaća za svoj rad. O tome smo nekoliko puta pisali krajem prošle godine.

Javljaju nam se radnici Armanos studija d.o.o. ukazujući na problem neisplata plaća, ali i prekovremenog rada pitajući se ima li tome kraja te funkcionira li uopće pravna država. Doznajemo da su radnici ovih dana prekidali s radom kako bi upozorili poslodavca na njegovu obvezu isplate plaća i prekovremenog rada. Mogu li takve aktivnosti uroditi plodom teško je predvidjeti, a da bi nadležna inspekcija trebala ponovno pokucati na vrata i utvrditi što se zbiva, to zasigurno da.

Prema nama dostupnim podacima, računi tvrtke Armanos studija d.o.o. blokirani su, i to neprekidno od 10.kolovoza. Tu su i povremene blokade što govori da solventnost tvrtke nije sjajna. Račun je bio blokiran u kolovozu 7 dana, od 1. do 8., dok su u srpnju bili blokirani 15 dana, od 11. do 26.7.

Evidentne su nešto kraće blokade i u lipnju, u trajanju od 5 dana. Iz podataka proizlazi da je Armanos studio d.o.o. u zadnja tri mjeseca bio 41 dan u blokadi, a zadnjih šest mjeseci 45 dana. Upravo je to zabrinjavajuća činjenica da je solventnost tvrtke unazad kraćeg vremena jako loša, samim time i održivost radnih mjesta što može biti veliki udarac na i ovako tešku gospodarsku sliku kako u Požegi tako i Požeško-slavonskoj županiji.

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića