Leo Pandžić pobjednik tradicionalne Novogodišnje moto-cross utrke na stazi Vilare /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Točno u podne 1. siječnja, već šesnaestu godinu za redom, započinje start Novogodišnje moto-kros utrke na stazi Vilare pokraj Požege. Riječ je o revijalnoj utrci na kojoj pored članova organizatora voze i motociklisti iz susjednih županija. Vozi se tri kruga, a ove godine se na stazi pojavilo 37 motocikla i vozača. Bilo je i dosta visokih skokova i proklizavanja što posebno vole gledatelji. Nažalost, izostaje snijeg koji utrci daje dodatni ugođaj. Ovo je po mnogo čemu posebna utrka, najčešće motociklisti dolaze s dočeka Nove godine i voze utrku pa je ona nekolicini i “ventil” nakon obilne hrane i pića. Vrijeme je bilo idealno za vožnju.

Ovoga puta pobjednik je Požežanin Leo Pandžić koji već nekoliko godina pobjeđuje na ovoj utrci.

Zanimljivost je ovogodišnje utrke dolazak četiri generacije požeške motociklističke obitelji Orešković, Najstariji Jozo, te Dinko, Nikola i tek nedavno ređeni Danijel. Treba spomenuti i obitelj Zelić koja da bi sudjelovao na utrci doputovala čak iz Zadra. Pored oca Mateja vozili su osmogodišnji Pepi i desetogodišnja Tonka. Oduševljena mama Branka je obećala da će na Vilare doći i iduće Nove godine. 

Nema posebnih nagrada. Pobjednik je prvi je na kazanu prilikom podjele ručka. Utrka pobuđuje veliko zanimanje, pa je zubato zimsko sunce privuklo brojne prijatelji motociklizma iz Požege i okolice. Pored motociklista domaćina bili su tu i članovi požeških moto klubova “Tsunami” i “Independent”. Za sve natjecatelje i gledatelje organizator je skuhao grah, a sponzori su dali kuhano vino i pivo.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek