„Ledena berba“ pjeva pod Papukom

Autor: Jelenko Topić

 

VELIKA – Podružnica Matice hrvatskih umirovljenika općine Velika, kojoj potporu u radu daje velička općina, unazad osam godina ima u svom sastavu mješovitu pjevačku skupina  pod imenom „Ledena berba“, te prateći glazbeni sastav. Njen rad organizira Ljubica Horvat, a voditelj glazbene sekcije je Konrad Katić.

-Zajedno nas je oko 20 iz Velike, Trenkova, Trnovca i ostalih sela tog kraja pod Papukom, imamo  petnaestak žena, a glazbeni sastav ima svirače na harmonici, bugariji, primu, braču i berdi – kaže nam Konrad Katić dodajući da jednom tjedno imaju probe u prostorijama Dnevnog boravka za stare osobe u Velikoj. Glazbenici za sviranje uglavnom koriste vlastite instrumente, a članice pjevačke skupine su nabavile prikladnu odjeću za svoj nastupe.

Unazad nekoliko mjeseci pjevali su i svirali korisnicima Doma za stare osobe u Velikoj, zatim kao gosti na godišnjem koncertu veličkog KUD „Ivan Goran Kovačić“, te u drugim prigodama na području ove općine. Redovito imaju zapažene nastupe na Smotri pjevačkih i glazbenih skupina Požeško-slavonske županije.

-Ove jeseni planiramo održati po prvi puta svoj koncert, pa se pripremamo za njega –zaključio je Katić i dodao da su obogatili reportoar pjesama tako da sada izvode podosta slavonskih, narodnih i zabavnih skladbi, koje su dobro uvježbali.

/Foto: arhiva, pozega.eu/

Više iz kategorije