Laž je da grad finacira festival jer daje svega deset posto ukupnih troškova

Autor: Jelenko Topić

nASLOVNICAPOŽEGA – Čelnici „Aurea festa“ direktor Veljko Valentin Škorvaga i prodirektorica Silvija Podoljak na konferenciji za novinare govorili su o prva tri dana festivala, te najavili ostale priredbe, dok je urednik HTV-ovog serijala „Lijepom našom“ Branko Uvodić najavio snimanje dvije emisije u Požegi, a pjevač Boris Ćiro Gašparac se osvrnuo na 25 godina nastupa na požeškim festivalima slaveći 70 godina života i pola stoljeća umjetničkog rada.

-Laž je da grad Požega finacira festival jer od milijun kuna uključujući PDV, koliko će stajati ovogodišnji „Aurea fest“, sponzori će dati 90 posto i to oni iz Zagreba 60 posto sredstava – istakao je Veljko Valentin Škorvaga najavivši  ove godine odlazak iz festivala zbog preopterećenosti obavezama  pa prepušta rad mlađima!

Pohvalno se izrazio o dosadašnjim festivalskim sadržajima istakavši da je bilo za svakoga ponešto uz dobru posjećenost, a posebno ističe da je 50 posto sudionika priredbi iz ovog kraja.

Silvija Podoljak je najavila program koji slijedi uključujući „Fišijadu“ u petak od 11 sati u parku kraj Orljave, polumaraton sa Trga sv. Terezije u subotu od 9 sati i Festival povijesnih postrojbi na pozornici također u subotu od 18 sati. U četvrtak je festival plesa i koncert Ivcana Zaka, te u diskoteci Platinum Festival DJ i MC od 24 sata.

Urednik HTV-a Branko Uvodić ističe da je hrvatska tradicijska kultura nikada dovršena priča, a Požega je plodno tlo za snimanje „Lijepom našom“ zbog bogatstva pjesama sa njenih festivala.

Kako je poznato u srijedu se od 21 sat u sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ (bivši Grabrik) snimaju dvije emisije, a uz niz folklornih skupina nastupit će Šima Jovanovac, Najbolji hrvatski tamburaši, Indira, Jasmin Stavros, Učiteljice i mnogi drugi.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se nabaviti u TZ grada, a sat prije na ulazu u dvoranu.

Više iz kategorije