Laž je da grad finacira festival jer daje svega deset posto ukupnih troškova

Autor: Jelenko Topić

nASLOVNICAPOŽEGA – Čelnici „Aurea festa“ direktor Veljko Valentin Škorvaga i prodirektorica Silvija Podoljak na konferenciji za novinare govorili su o prva tri dana festivala, te najavili ostale priredbe, dok je urednik HTV-ovog serijala „Lijepom našom“ Branko Uvodić najavio snimanje dvije emisije u Požegi, a pjevač Boris Ćiro Gašparac se osvrnuo na 25 godina nastupa na požeškim festivalima slaveći 70 godina života i pola stoljeća umjetničkog rada.

-Laž je da grad Požega finacira festival jer od milijun kuna uključujući PDV, koliko će stajati ovogodišnji „Aurea fest“, sponzori će dati 90 posto i to oni iz Zagreba 60 posto sredstava – istakao je Veljko Valentin Škorvaga najavivši  ove godine odlazak iz festivala zbog preopterećenosti obavezama  pa prepušta rad mlađima!

Pohvalno se izrazio o dosadašnjim festivalskim sadržajima istakavši da je bilo za svakoga ponešto uz dobru posjećenost, a posebno ističe da je 50 posto sudionika priredbi iz ovog kraja.

Silvija Podoljak je najavila program koji slijedi uključujući „Fišijadu“ u petak od 11 sati u parku kraj Orljave, polumaraton sa Trga sv. Terezije u subotu od 9 sati i Festival povijesnih postrojbi na pozornici također u subotu od 18 sati. U četvrtak je festival plesa i koncert Ivcana Zaka, te u diskoteci Platinum Festival DJ i MC od 24 sata.

Urednik HTV-a Branko Uvodić ističe da je hrvatska tradicijska kultura nikada dovršena priča, a Požega je plodno tlo za snimanje „Lijepom našom“ zbog bogatstva pjesama sa njenih festivala.

Kako je poznato u srijedu se od 21 sat u sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ (bivši Grabrik) snimaju dvije emisije, a uz niz folklornih skupina nastupit će Šima Jovanovac, Najbolji hrvatski tamburaši, Indira, Jasmin Stavros, Učiteljice i mnogi drugi.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se nabaviti u TZ grada, a sat prije na ulazu u dvoranu.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot