Laureatkinja 8. “Sarmijade” u  “Grginom dolu” Suzana Mandić iz HPD “Sokolovac” Požega [FOTO]

Autor: Jelenko Topić

Nakon temeljitih priprema koje su trajale gotovo mjesec dana članovi HPD “Sokolovac” Požega odlučili su se sudjelovati na tradicionalnoj i prepoznatljivoj manifestaciji “Sarmijadi” koja se održala po osmi puta. Tom prilikom Društvo je imalo nekoliko ekipa koje su sudjelovale u natjecanju. U ekipama su bili Dragica Anić, Spomenka Musec, Ana Marković, Branimir Bartolović, Suzana Mandić i Đurđa Horvat.

Nakon cjelotjednih priprema vrijedne ekipe su donijele svoje uzorke u Hotel “Grgin dol” u Požegu. Osim sarme članovi društva su ponijeli vrijedne predmete i eksponate koji su predstavljali Slavonske običaje, tradiciju, gastronomiju te općenito život u ovim našim krajevima te uredili natjecateljski stol koji se ocjenjivao.

Oko tridesetak članova se okupilo na događaju od kojih je svatko od njih imao svoj zadatak i funkciju. Nakon donošenja uzoraka te prezentacije istih članovima komisije proglašeni su pobjednici. Najbolju sarmu 8. Sarmijade imala je Suzana Mandić iz Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega. Drugo mjesto osvojio je Karlo Ristić iz Požege, a treće mjesto Đurđa Horvat, također iz HPD-a Sokolovac Požega. Najboljom domaćicom proglašena je Christine Kerm iz Mihaljevaca. Najljepše uređen stol imao je Karlo Ristić iz Požege. Drugo mjesto pripalo je Zavičajnom društvu KUD Rama iz Pleternice, a treće mjesto Vesni Mokri iz Ramanovaca.

Nakon proglašenja krenulo se na degustaciju sarmi te druženje i ples uz tamburaše do kasnih poslijepodnevnih sati.

Članovi Društva su pokazali još jednim da osim osvajanja planinarskih vrhova, radnih akcija i promocija da se znaju i dobro zabavljati te promovirati tradiciju Slavonskog kraja.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot