Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Laureatkinja 8. "Sarmijade" u  "Grginom dolu" Suzana Mandić iz HPD "Sokolovac" Požega [FOTO]

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Laureatkinja 8. Požega.eu | Laureatkinja 8.

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nakon temeljitih priprema koje su trajale gotovo mjesec dana članovi HPD "Sokolovac" Požega odlučili su se sudjelovati na tradicionalnoj i prepoznatljivoj manifestaciji "Sarmijadi" koja se održala po osmi puta. Tom prilikom Društvo je imalo nekoliko ekipa koje su sudjelovale u natjecanju. U ekipama su bili Dragica Anić, Spomenka Musec, Ana Marković, Branimir Bartolović, Suzana Mandić i Đurđa Horvat.

Nakon cjelotjednih priprema vrijedne ekipe su donijele svoje uzorke u Hotel "Grgin dol" u Požegu. Osim sarme članovi društva su ponijeli vrijedne predmete i eksponate koji su predstavljali Slavonske običaje, tradiciju, gastronomiju te općenito život u ovim našim krajevima te uredili natjecateljski stol koji se ocjenjivao.

Oko tridesetak članova se okupilo na događaju od kojih je svatko od njih imao svoj zadatak i funkciju. Nakon donošenja uzoraka te prezentacije istih članovima komisije proglašeni su pobjednici. Najbolju sarmu 8. Sarmijade imala je Suzana Mandić iz Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega. Drugo mjesto osvojio je Karlo Ristić iz Požege, a treće mjesto Đurđa Horvat, također iz HPD-a Sokolovac Požega. Najboljom domaćicom proglašena je Christine Kerm iz Mihaljevaca. Najljepše uređen stol imao je Karlo Ristić iz Požege. Drugo mjesto pripalo je Zavičajnom društvu KUD Rama iz Pleternice, a treće mjesto Vesni Mokri iz Ramanovaca.

Nakon proglašenja krenulo se na degustaciju sarmi te druženje i ples uz tamburaše do kasnih poslijepodnevnih sati.

Članovi Društva su pokazali još jednim da osim osvajanja planinarskih vrhova, radnih akcija i promocija da se znaju i dobro zabavljati te promovirati tradiciju Slavonskog kraja.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.