Lani čak 25 nesreća motociklista: Najčešći prekršaji su nekorištenje kacige, ali i nepropisna brzina

Autor: D.K.

POŽEGA – Sezona je vožnje na motociklima pa i ove godine policija provodi niz akcija. Jedna takva održana je i tijekom današnjeg dana u suradnji s PU Brodsko-posavskom gdje se održavaju moto susreti. Riječ je o preventivno-represivnoj akciji kontrole mopeda i motocikla pri čemu se provjeravala prije svega tehnička ispravnost vozila i korištenje kacige, a sve s ciljem smanjenja stradavanja motociklista u prometu.

Zvonimir Lukačević, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU Požeško-slavonske

– Lani se dogodilo 25 nesreća u kojima su sudjelovali motociklisti. U njima je deset vozača teško ozlijeđeno, a 19 lakše. U ovoj godini su zabilježene tri prometne nesreće u kojima su sudjelovali motociklisti pri čemu su dvije osobe teško ozlijeđene. Najčešći prekršaji su nekorištenje kacige, ali i nepropisna i neprimjerena brzina uvjetima na kolnicima te pretjecanja i oduzimanja prednosti – ističe Zvonimir Lukačević, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU Požeško-slavonske.

Karolina, vozačica motocikla

– Dvije godine vozim motor i uvijek se pridržavam propisa. Uglavnom se vozim Požegom, ali odem ponekad malo dalje. Nisam imala do sada nikakvih problema s policijom jer uvijek, baš uvijek poštujem propise i savjesno vozim – rekla nam je Karolina, jedna od danas zaustavljenih motociklistica.

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek