Kvadrat stana u Požegi 600, a u Pakracu i Pleternici ispod 500 eura

Autor: D.K.

Stambena zgrada u pleterniciPOŽEGA – Cijene nekretnina na području Požeško-slavonske županije i dalje su niske i među najnižima u našoj zemlji. Tržišni podaci portala i agencija koji se bave tom problematikom to potvrđuju.

Na tržištu nekretnina cijena jednog kvadratnog metra stana u Požegi kreće se svega oko 600 eura, a ponuda u agencijama za promet nekretnina je izuzetno velika. Poznat je podatak da se u Požeškoj kotlini nudi na prodaju oko 400 različitih nekretnina što se uglavnom odnosi na stanove i obiteljske kuće.

U ostalim gradovima ove županije cijene kvadrata strambenog prostora još u niže. Primjerice u Pleternici, Pakracu i Lipiku se kreću oko 500 eura, a često se taj iznos još može osjetno korigirati na dolje. U ostalim mjestima stanova je malo no cijene kvadrata su još znatno niže i kreću se čak i ispod 300 eura.

Nije puno bolja situacija ni sa cijenama obiteljskih kuća. Prava je rijetkost da se u gradu Požegi neovisno o stambenoj površini i lokaciji kuće može za nju dobiti više od 70 do 80 tisuća eura. Ponuda obiteljskih kuća u Požegi je velika, a cijene se najčešće kreću od 40 do 50 tisuća eura.

Takvi objekti u selima, pogotovo onima udaljenim dvadesetak kilometara od Požege, kreću se od 10 do 20 tisuća eura, a nisu rijetki slučajevi da se useljiva kuća može pronaći i kupiti za iznos ispod 10 tisuća.

Više iz kategorije