Kutjevo d.d. predstavilo svoju novu graševinu u vinskom hramu za sve ljubitelje vina

Autor: D.K.

KUTJEVO / ZAGREB – Vinarija Kutjevo je u vinoteci Bornstein predstavila svoju novu Vrhunsku graševinu berbe 2017. te je među prvima koja ju je već krajem siječnja plasirala na tržište. Kako su istaknuli iz vinarije na samom početku prezentacije nove graševine, drago om je da se u Hrvatskoj sve više konzumira vino.

Inače, vrhunska graševina najnagrađivanije vino vinarije Kutjevo, a nova je berba proizvedena u modernom stilu s ciljem praćenja svjetskih trendova u stvaranju vina. Od prošlogodišnje vrhunske graševine Kutjevo je izvezlo čak dvije trećine , i upravo to vino ajzastupljenije je vino u njihovom izvozu.
Kutjevo d.d.

-Protekla godina je, u vinogradarskom smislu, bila izuzetno teška, no zadovoljni smo prošlogodišnjom berbom. Vrhunska graševina je izuzetne kakvoće, a ono što mene veseli je očuvana svježina te naglašena aromatika u njoj. Ova graševina se proizvodi od grožđa s naših najboljih vinogradarskih položaja, Vetovo, Hrnjevac i Vinkomir, što garantira najveću kvalitetu sirovine. 270.000 litara proizvedemo samo ovog tipa graševine – istaknuo je Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva.

Nedaleko od zagrebačke katedrale, u 200 godina starom nadsvođenom podrumu, započela je priča o novoj, obnovljenoj hrvatskoj vinskoj sceni, koja uspješno traje već 30 godina. Za pokretače tog enološkog projekta, kao i za sve ljubitelje vrhunskih vina, taj podrum nikad nije bio samo prva privatna vinoteka u Hrvatskoj – već i pravi vinski hram kojem hodočaste mnogi ljubitelji vina, kako znalci, tako i oni koji su tek u potrazi za znanjem i novim enološkim iskustvima i koji se žele upoznati s domaćim i svjetskim vinskim sortama.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88