Kutjevo d.d., Požeško Veleučilište, te vinari Krauthaker, Markota, Perak, Sontachi, Galić, Mitrović i Soldo predstavili svoje uratke na En Primeuru u Zagrebu

Autor: Jelenko Topić

Poznata vinska svečanost En Primeur 2020. održana je u zagrebačkom hotelu The Westin pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, te Ministarstva poljoprivrede, a u organizaciji udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae, te Udruženja vinarstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Svoju graševinu, pošip, pušipel predstavile su 54 vinarije iz tri vinske regije: Slavonije i Podunavlja, Dalmacije i Međimurja. Manifestaciju su podržali predstavnici vinskih udruga: Vlado Krauthaker, Josip Pavić, Ivica Kovačević i David Štampar.

En Primeur svake godine okuplja sve veći broj zainteresiranih za nove trendove. Kao i prethodnih godina, predstavnici vinskih regija i etablirani vinari, osvrnuli su se na berbu 2019. Kvalitetu berbe 2019. slavonski vinari ocijenili su vrlo dobrom do odličnom.

Primeur 2020. okupio vinare iz Slavonije i Podunavlja, članove udruge Graševina Croatica: Krauthaker, Kolar, Feravino, Antunović, Erdutski vinogradi, Buhač, PP Orahovica, Belje, Markota, Perak, Sontacchi, Veleučilište u Požegi, Iločki podrumi, Josić, Papak, Kalazić, Mitrović, Galić, Pinkert, Soldo, Misna vina, Kutjevo i Belje crna slavonska.

En Primeur 2020 je kvalitetom, ponudom te brojem kvalitetnih sudionika i posjetitelja, opravdao reputaciju jednog od najvažnijih vinskih događaja u Hrvatskoj. Snaga i kvaliteta hrvatskih vinogradara i vinara iz predstavljenih regija prepoznata je na europskom i svjetskom tržištu, čemu svjedoče brojne nagrade sa svjetskih ocjenjivanja vina. Upravo ovakvi događaji, koji potiču vinare i zaljubljenike u vino na razmjenu iskustava i znanja, približavaju hrvatsku vinsku scenu konačnom cilju – prepoznatljivosti Hrvatske kao zemlje visokokvalitetnih vina.Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek