Kutjevo d.d. početak žetve upriličilo nabavkom novih kombajna: Žuljevite ruke slavonskih seljaka su daleka prošlost /FOTO/

Autor: DK

Krenula je sezona žetve. U zlatnim poljima Požeške kotline prvi otkosi su na žetvi ječma. Nekada su žetvu obavljale žuljevite ruke vrijednih slavonskih seljaka, a koje su poslove s odmakom vremena preuzimali visoko sofisticirani strojevi – kombajni, danas proizvedeni najsuvremenijom tehnologijom. Kako trenutno stvari stoje, lijepo vrijeme i visoke temperature pogoduju zriobi i smanjenju vlage u zrnu tako da ovogodišnja žetva obećava kvalitetan i stabilan prinos.

blankKutjevo d.d. obnovilo je svoju flotu poljoprivredne mehanizacije nabavkom dvaju novih kombajna marke Claas Lexion vrijednih nešto više od 5,5 milijuna kn. Doznajemo da su se upravo kombajni marke Claas korišteni u Kutjevu d.d. već dugi niz godina pokazali izuzetno učinkovitima iz kojeg se razloga Uprava Kutjeva d.d. i dalje odlučila za nabavku i vjernost upravo kombajnima marke Claas, za čiju nabavku su izdvojena značajna financijska sredstva.

Tom prilikom Ivan Prepelac, direktor Biljne proizvodnje u Kutjevu d.d. nam je rekao:

blank-Od samih svojih početaka te kroz cijelu povijest biljne proizvodnje pa skroz do današnjih dana, Kutjevo d.d. je tvrtka koja je svjesna svoje uloge i utjecaja na gospodarsko okruženje i zajednicu u kojoj djeluje. Investicije su temelj svake današnje proizvodnje i jedino kvalitetnim i adekvatnim investiranjem možemo pratiti korak sa sve agresivnijom konkurencijom koja se pojavljuje na našim prostorima. Isto tako, intenzivnijim ulaganjima u poljoprivrednu mehanizaciju nastojimo dostići najviše poslovne standarde i poboljšati poslovnu uspješnost Kutjeva d.d. – naglasio je Prepelac.

Nakon žetve ječma uslijedit će i žetva drugih žitarica i uljane repice u čemu će također novi kombajni dati svoj veliki doprinost kako kvaliteti pri žetvi tako i na efikasnosti.

Foto: D. Mirković [FAG id=243595]

 

Više iz kategorije