Kutjevčanin Zvonko Šimunović snimio dvije vlastite pjesme, koje se vrte na radio-postajama, a već ima tisuće pratitelja

Autor: Jelenko Topić

Kroz proteklih nekoliko mjeseci umirovljeni profesor fizičke kulture Zvonko Šimunović, koji je radni vijek proveo u kutjevačkoj osnovnoj školi, snimio je dvije pjesme za koje je sam napisao tekst  i glazbu. Uz njegovo ime vezani su brojni uspjesi kutjevačkih osnovaca pa su osvojili niz prvih mjesta, pehara i nagrada na državnim natjecanjima u nogometu, badmintonu, atletici i drugim sportovima. Među ostalim primio je plaketu predsjednika RH za doprinos sportu. Jedno vrijeme je aktivno igrao nogomet za kutjevački klub.

No, njegovim sugrađanima nisu poznate njegove glazbene sklonosti. Zvonko je od prvog razreda srednje škole nastupio na čak 26 festivala pjevača-amatera u gradovima i većim mjestima na širem području bivše države, točnije od Krapine do Sarajeva, a osvojio je brojne nagrade i penjao se na pobjednička postolja. Tako je višekratno nastupio i na kaptolačkom Zlatnom glas Zlatne doline pobravši pobjede i naklonost ljubitelja dobrih pjesama.

Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina osnovao je glazbeni sastav Orion u kojemu je bio pjevač i imao niz nastupa.

Glazbenu darovitost osim pjevanja dokazao je snimanjem pjesama ljubavne tematike Nisu nam dali i Dam ti ruku dam koje su u tonskom studiju odsvirali vrsni glazbenici požeškog kraja kao što su Nikica Oberan, Mata Malunović, Mata Pavić, Ivica Mumba, Mihael Bumba i drugi.

-Zahvalan sam Gradu Kutjevu i tvrtki Oroz Pharm koji su mi dali potporu za troškove snimanje – ističe skromni Zvonko.

Pjesma Nisu nam dali je na društvenim mrežama, gdje ima više od pet tisuća pratitelja, emitiraju je i naše radio postaje, a uskoro će slušateljstvo moći preslušati i drugu pjesmu.

Vrijedni i uporni Zvonko na tome neće stati. Najavljuje snimanje slijedeće  skladbe, a bit će ih još tako da će uskoro biti materijala za vlastiti album. Do tada možete poslušati pjesmu Nisu nam dali.

https://www.youtube.com/watch?v=frzKx_uf8Bw

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek