Kutjevčanin Luka Gjajić zauzeo treće mjesto na 48. Memorijalnoj utrci Zvonka Panežića

Autor: D.K.

Kutjevčanin Luka Gjajić zauzeo je treće mjesto na 48. Memorijalnoj utrci Zvonka Panežića, održanoj u Požegi ovog vikenda koja je krenula kod Vojarne 123. brigade Hrvatske vojske, a završila u Velikoj. Utrka je bila duga 15 kilometara, a okupila je oko tridesetak trkača u obje kategorije.

Organizator utrke je Atletski klub Požega, a pokrovitelj Grad Požega. Natjecanje nosi ime po legendarnom profesoru požeške Gimnazije Zvonku Panežiću, koji je započeo trčanje prema Velikoj kako bi popularizirao zdrav način života i trčanje na srednje i duge pruge.

Luka Gjajić, koji dolazi iz Kutjeva, ostvario je sjajan rezultat osvojivši treće mjesto u utrci. Drugo mjesto osvojio je njegov prijatelj i sparing partner Vedran Kelemen, dok je prvo mjesto pripalo Antoniu Đurčeviću.

Nakon uništenja požeškog atletskog stadiona 1998. godine, tradicionalni atletski memorijal “Zvonka Panežića” postao je ključan za održavanje atletskog života u Požegi. Ove godine, utrka je okupila brojne ljubitelje trčanja i atletike te je ponovno pokazala važnost ovog sporta za zdrav život i tjelesnu kondiciju.

Više iz kategorije