Kutjevački tamburaški orkestar i Zbor mladih „Aeternum“ iz Županje za malog Filipa Pojera /FOTOGALERIJA/

KUTJEVO – Još jedan lijepi običaj i priredba postala je tradicija u vrijeme blagdana. I ove godine Kutjevački tamburaški orkestar organizirao je jedan humanitarni božićni koncert, a po drugi puta im se u tome pridružuje Zbor mladih „Aeternum“ iz Županje. Koncert pod nazivom „Raduj se cijeli svijete“ ove godine prikupljao je sredstva za liječenje dječaka Filipa Pojera iz Cerovca. Koncert se organizira i u Županji, te u Cerniku. Nagrada za njihov trud i humanitarnost bila je svakako prepuna dvorana kutjevačkog kina, a posjetitelji su izdvojili sredstva za pomoć.

Kutjevački tamburaški orkestar prvi nastup bilježi još 2008. godine, a od tada organiziraju ovu tradiciju božićnih koncerata sve do danas. Koncerti su uvijek imali humanitarni karakter, a do sada se pomoglo mnogim mještanima u potrebama. Voditelj i dirigent od početka 2016. godine je Ivan Karadža, te bilježe nekoliko nastupa, u Požegi, Kutjevu, ali i susjednim državama. Zbor Aeternum u Županji djeluje od 2000. godine, a izvodi uglavnom duhovni repertoar.

Koncert je bio isprepletanje božićnih i duhovnih pjesama koje su izvodili posebno Kutjevački tamburaški orkestar ili Aeternum, a izvodili su i skladbe zajedno, orkestar, prateći band i Aeternum zajedno, uz posebne solističke nastupe. Izveli su „Raduj se cijeli svijete“, „Bijeli Božić“, „Radujte se narodi“, „Božić“, „Zažmiri i zaželi“, „Sreća Božića“, „Badnja večer“, „Tiha noć“, „Sretan ti Božić narode moj“, „Božić dolazi“, „Božićna noć“, „Sretan Božić nek je svima“, „U to vrijeme godišta“. Za sve skladbe posebne aranžmane napisali su Ivan Karadža, Zlatko Galik i Tomislav Majačić.

/Foto: V.P./

0 Comment