Požega.eu

Kutjevački lovci uređuju lovačku kuću i grade prilazni put /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Kutjevački lovci uređuju lovačku kuću i grade prilazni put /FOTO/ Požega.eu | Kutjevački lovci uređuju lovačku kuću i grade prilazni put /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
JELENKO TOPIĆ

Lovačko društvo Slavonac iz Kutjeva na godišnjoj skupštini analiziralo je aktivnosti kroz prošlu godinu, te donijelo plan rada.

-Potporom grada Kutjeva dobili smo sredstva za postavljanje solarnih panela na lovačkoj kući, a od županije je dobiven dio sredstava za iskop zemlje radi gradnje pristupnog puta do te kuće – kazao je Ivica Pospišil, predsjednik Slavonca u izvješće o radu, te najavio plan: nadogradnju panela, nastavak iskopa zemlje na putu, renoviranje krovišta kuće, te izgradnju nadstrešnice na strelištu za leteće mete.

Tajnik društva Predrag Živković je istakao dobru suradnju sa udrugama i ustanovama toga kraja, pozvao lovce na bolji odaziv na radne akcije, te dao podatke o primanju dva nova člana i osposobljavanju dvojice za lovnika. Lovnik Silvio Čvarak je dao podatke o prihrani divljači sa 1,5 vagon kukuruza i dvije tone jabuka, dok su lovci donirali još četiri vagona kukuruza u klipu. Lovočuvar Željko Starčević je dodao da se sve u lovištima provodi u skladu sa propisima i lovno-gospodarskom osnovom. Dat je podatak o stegovnoj mjeri protiv jednog lovca zbog nedozvoljenog odstrela, a izrečena mu je mjera zabrane lova te divljači i naknada štete.

Dopredsjednik Slavonca Branko Mihalj zatražio je da se u suradnji sa gradom riješi korištenje zemljišta za strelište, a voditelj lovno-gospodarske osnove Denis Milošević dao je tumačenje njenog provođenja.

-Troškovi znatno rastu, pogotovo u gradskim ustanovama, nastojimo pomagati udruge u radu što ćemo u granicama mogućnosti nastaviti – istakao je pozdravljajući skupštinare savjetnik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar. Rad skupa pozdravio je prvi čovjek Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović.

-Suradnja sa članicama saveza je dobro, provodi se više edukativnih predavanja kroz projekt sa policijom Siguran lov, a tražimo mogućnosti sa Hrvatskim lovačkim savezom da vam se pomogne – istakao je Bertelović.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo