Kutjevački lovci uređuju lovačku kuću i grade prilazni put /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Lovačko društvo Slavonac iz Kutjeva na godišnjoj skupštini analiziralo je aktivnosti kroz prošlu godinu, te donijelo plan rada.

-Potporom grada Kutjeva dobili smo sredstva za postavljanje solarnih panela na lovačkoj kući, a od županije je dobiven dio sredstava za iskop zemlje radi gradnje pristupnog puta do te kuće – kazao je Ivica Pospišil, predsjednik Slavonca u izvješće o radu, te najavio plan: nadogradnju panela, nastavak iskopa zemlje na putu, renoviranje krovišta kuće, te izgradnju nadstrešnice na strelištu za leteće mete.

Tajnik društva Predrag Živković je istakao dobru suradnju sa udrugama i ustanovama toga kraja, pozvao lovce na bolji odaziv na radne akcije, te dao podatke o primanju dva nova člana i osposobljavanju dvojice za lovnika. Lovnik Silvio Čvarak je dao podatke o prihrani divljači sa 1,5 vagon kukuruza i dvije tone jabuka, dok su lovci donirali još četiri vagona kukuruza u klipu. Lovočuvar Željko Starčević je dodao da se sve u lovištima provodi u skladu sa propisima i lovno-gospodarskom osnovom. Dat je podatak o stegovnoj mjeri protiv jednog lovca zbog nedozvoljenog odstrela, a izrečena mu je mjera zabrane lova te divljači i naknada štete.

Dopredsjednik Slavonca Branko Mihalj zatražio je da se u suradnji sa gradom riješi korištenje zemljišta za strelište, a voditelj lovno-gospodarske osnove Denis Milošević dao je tumačenje njenog provođenja.

-Troškovi znatno rastu, pogotovo u gradskim ustanovama, nastojimo pomagati udruge u radu što ćemo u granicama mogućnosti nastaviti – istakao je pozdravljajući skupštinare savjetnik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Malnar. Rad skupa pozdravio je prvi čovjek Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović.

-Suradnja sa članicama saveza je dobro, provodi se više edukativnih predavanja kroz projekt sa policijom Siguran lov, a tražimo mogućnosti sa Hrvatskim lovačkim savezom da vam se pomogne – istakao je Bertelović.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88