Kutjevački lovci u prigodi jubileja obnovili lovački bal (FOTO GALERIJA)

Autor: D.K.

KUTJEVO / LUKAČ – Lovačko društvo „Slavonac“ iz Kutjeva, nakon kraće stanke, ponovno je organiziralo svoj tradicionalni lovački bal u Ribarskoj kući u Lukaču na kojem se okupilo više od stotinu lovaca, njihovih supruga i prijatelja.

Pozdravne riječi uputio je lovnik LD “Slavonac” Ivica Pospišil i predsjednik društva mr.sc. Branko Mihalj, a riječi blagoslova uputio je kutjevački župnik vlč. Marijan Đukić.

mr.sc. Branko Mihalj, predsjednik LD “Slavonac”

Lovnik Ivica Pospišil izrazio je zadovoljstvo što su se nakon duže vremena ponovno okupili na lovačkoj zabavi te je posebno zahvalio suprugama što su se u velikoj većini i one odazvale i došle na tu manifestaciju.

-Drage naše supruge evo imate priliku ovdje vidjeti naše društvo, one koje ne znate imati ćete večeras priliku i neke upoznat. Naše društvo ove godine slavi 80. obljetnicu koju ćemo slaviti 18.lipnja pa se nadam da ćemo se i tada naći u ovako velikom broju. Želim da se svi ugodno osjećate uz našu glazbu i da se svi dobro zabavite – rekao je u pozdravnom govoru mr.sc. Branko Mihalj, predsjednik LD “Slavonac” naglasivši kako će se i dogodine ponoviti i nastaviti tradicija lovačkih zabava u organizaciji njihovog društva.

Ivica Pospišil. lovnik LD “Slavonac”

Gosti su na jelovniku imali specijalitete od divljači, juhu od fazana te lovačke odreske od srne, jelena i divlje svinje, a iza pola noći lovački gulaš. Za tu prigodu je napunjeno vino u boce sa etiketom na kojoj je slika jelena. Za dobru zabavu pobrinuo se glazbeni sastav Castrum iz Kaptola.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije