Kutjevački lovci drugoplasirani iza pobjednika iz Bušetine, Pospišil i Starčević najbolji pojedinci

Autor: DK

KUTJEVO – Po sedmi puta lovačko društvo „Slavonac“ iz Kutjeva na svome je strelištu pokraj Mitrovca u čast Dana grada i zaštitnice Male Gospe organizirao „Kup Kutjeva“ u lovnom streljaštvu na leteće mete koji je okupio 15 ekipa iz triju slavonskih županija sa ukupno oko stotinu strijelaca.

Sudionici su pucali po dvije serije sa po deset hitaca, a pobijedili su strijelci „Fazana“iz Špišić Bukovice odnosno njihova lovna grupa Bušetina sa 40 pogodaka, drugi su domaćini „Slavonac“ iz Kutjeva sa39, a treći „Gostinac“ iz Rešetara.

Kod pojedinaca prvoplasirani je Ivica Pospišil, drugi je Željko Starčević(oba „Slavonac“) sa po 10 pogodaka, te treći Majkl Brnas(„Fazan“), četvrti Tomislav Rohaček(Strijela,Bektež), te peti Petar Bošnjak(Dilj,Buk) svi sa po 9 pogodaka.

Nagrade za korektnost osvojili su Igor Vrbančić i Tomislav Brnas(oba Fazan), te Ante Vitalia(Jelen, Požega).

Nakon pozdravne riječi predsjednika kutjevačkih lovaca Ivice Pospišila na otvaranju gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir pohvalio je aktivnosti „Slavonca“ i organizaciju natjecanja.

-Domaćini zaslužuju sve pohvale za uređenje i opremanje strelišta, kao i organizaciju ovog natjecanja – istakao je Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije. „Kup Kutjeva 2017.“ otvorio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

-Cilj je da lovni turizam bude prekretnica turističke ponude, a lovci podižu turistički standard i dobro gospodare lovištima- istakao je župan.

Uz županiju i grad Kutjevo organizaciju natjecanja pomogli su DVD Kutjevo, OPG Hruška, Obrt Ašenbrener, Vinarija Mihalj i drugi.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »