Kutjevački Kitokret spreman za tržište /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Prošlogodišnja graševina, te nešto starija vina pinot crni, cabernet frank i Kutjevački Kitokret Vinogradarstva i vinarstva obitelji Hrvoja Sontakija Cece iz Kutjeva napunjeni su u boce.

Punjenje je trajalo dva dana, međutim, pripreme su počele nekoliko dana prije. Ante i Kruno, Hrvojevi sinovi, preuze li su ovaj obiteljski posao i obavili ga bez ikakvih teškoća. Korištena je pokretna punionica za vino Udruge vinogradara vinara iz Kutjeva koju koriste i drugi članovi. Za njen rad zadužen je iskusni vinogradar i vinar Mile Štimac i njegovi suradnici.

Punjenje vina kod Sontakijevih je društveni događaj. Tada se okupljaja obitelj i prijatelji, kušaju vina i suhomesnati proizvode iz pušnice Sontakijevih. Kuha se vinogradarski grah o kojem brine Ceco.

Crna vina su prije punjenja nekoliko godina dozrjevala u drvenim, hrastovim bačvama a prije plasmana na tržište još će neko vrijeme odležati u buteljama. Vina Sontakijevih proizvedena su od grožđa proizvedenog na ekološki način u vinogradima Venja, Hrnjevca i Vinkomira, na južnim, osunčanim pozicijama Krndije. Ova vina osim u Kutjevu piju se i diljem Hrvatske. U tome prednjače ugostitelji s Jadrana kojima uskoro započinje turistička sezona.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88