Kutjevačka vina se predstavljaju u Beogradu: „Beowine 2018.“

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO/ZAGREB/BEOGRAD – Nastavljajući brojne promotivne nastupe izvan RH Hrvatska gospodarska komora organizira promociju hrvatskih vina okupljenih pod brandom “Vina Croatia – vina mosaica” na ovogodišnjem sajmu vina „Beowine 2018.“ koji se održava ovoga tjedna točnije od 22. do 24. veljače 2018. u Beogradu.

Tu će se predstaviti najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina i distributeri. Vinarima su se još prije nekoliko godina priključili proizvođači rakija i ostalih žestokih pića, a ovogodišnja novina biće promocija zanatskih pivara i naravno – piva, a sve to popratit će proizvođači vrhunskih sireva, suhomesnatih proizvoda i ostalih gastronomskih specijaliteta.

U organizaciji HGK predstavlja se 10 hrvatskih vinarija/tvrtki: Kutjevo, Belje, Iločki podrumi, Dalmacijavino, Vinoplod, Vina San Martino, Dingač Skaramuča, Degrassi, Osilovac (Feravino), Credo.

Kako je poznato unazad nekoliko desetljeća kutjevačka vina prisutna su u susjednoj Srbiji. Zbog toga je d.d. Kutjevo bilo dosta marketinški prisutno na tamošnjem tržištu pa su se uključivali u brojne velike priredbe kao što je bio Svjetski tamburaški festival „Tamburicafest“ u selu Deronje i niz drugih.Prije domovinskog rata ona su ondje bila vrlo popularna i cijenjena, a na aukcijama u znamenitoj Skadarliji arhivska vina iz kutjevačkog podruma dostizala su vrtoglave cijene od nekoliko tisuća kuna za jednu butelju!

Uz samo predstavljanje na sajmu HGK organizira zajedničku večeru za izlagače, distributere i novinare uz stručno vođenje (masterclass) predsjednika udruženja sommeliera Vojvodine Igora Lukovića koji će predstaviti hrvatska vina.

/Foto: Ilustracija/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: